Hopp til innhold

Millionsmell for RBK

Rosenborg må kutte 30 millioner etter et anslått underskudd i fjor på 26,3 millioner kroner. Det kan gå mot oppsigelser.

Markus Henriksen

Det først og fremst inntektene knyttet til kampdager som har sviktet for RBK.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Styret i Rosenborg har besluttet å redusere kostnadene med 30 millioner kroner. Det bekrefter både styreleder Terje Svendsen og konstituert daglig leder Tove Moe Dyrhaug overfor adressa.no.

RBKs foreløpige konsernresultat viser et underskudd for 2011 på 26,3 millioner kroner, som er enda svakere enn 2010-resultat. Da var underskuddet på 21,9 millioner kroner.

Ifølge Svendsen er det først og fremst inntektene knyttet til kampdager som har sviktet. Klubben forventer ikke at dette vil bedre seg på kort sikt, og vedtok i går kveld å sette i gang innsparingstiltak.

Antall ansatte vil reduseres med rundt ti årsverk, men ønsker å løse det ved frivillig avgang. I perioden 26. januar til 18. februar vil alle fast ansatte få mulighet til å søke om sluttpakke.

– Alle avdelinger i klubben vil bli berørt av nedskjæringene, men det er beregnet at rundt halvparten av kostnadsreduksjonen skal skje i sportslig avdeling, sier Moe Dyrhaug.

Påtroppende daglig leder Hroar Stjernen sier i en kommentar til VG Nett at han ikke kan uttale seg om saken ettersom han ikke begynner i jobben før i mars. (©NTB)