Hopp til innhold

Ungdom er redde etter knivstikking

Ungdomsmiljøet i Steinkjer er rysta etter at to menn i 20-åra ble knivstukket natt til søndag. En 19-åring er sikta for knivstikkinga.

Knivtikking i Steinkjer

Politiet lette med store styrker etter mannen som angrep to personer med kniv ved Håkkadalsbrua i Steinkjer.

Foto: Tor Aage hansen

Ungdom i Steinkjer har i dag vært samla og snakka sammen om knivstikkinga like utafor sentrum natt til søndag. To menn i 20-åra ble knivstukket i magen og sendt til sykehus med alvorlige skader, og en 19-åring er sikta for knivstikkinga.

Knivoffer på bedringens vei

En 23-åring ble svært alvorlig skadd, og etter fem timers operasjon med livreddende kirurgi ved Sykehuset Levanger var tilstanden hans fortsatt svært alvorlig, men stabil. Nå er han på bedringens vei, men skadene blir fremdeles betegna som alvorlige.

– Mange av kompisene er redde etter hendelsen, så vi må snakke sammen og fortelle alle om hva som har skjedd, sier en av ungdommene som var vitne til knivangrepet på Håkkadalsbrua.

Ungdommene som ble angrepet skal ikke ha kjent gjerningsmannen fra før, og ifølge vitner skal det ikke ha vært noen konflikt i forkant av knivstikkinga.

19-åringen, som er sikta for knivstikkinga, stakk fra stedet og store politistyrker lette etter ham. Men etter en time ringte han selv politiet og meldte seg.

Knivstikking i Steinkjer

19-åringen, som er sikta for knivstikkinga, stakk fra stedet, men meldte seg selv til politiet etter hvert.

Foto: Tor Aage Hansen

Tar vare på hverandre

Kommunen har et støtteteam som tilbyr samtaler til ungdom som har behov for å prate om det som har skjedd i ettertid.

– Vi har også et tilbud til familiene til de to ungdommene som ble angrepet og som ligger på sykehuset, sier Ingeborg Laugsand som er helsesjef i Steinkjer.

Så langt er det ingen som har tatt direkte kontakt med støtteteamet til kommunen.

– Men vi vet at ungdommene er veldig flinke til å ta kontakt med hverandre og støtte hverandre i slike situasjoner og det ser det ut som de gjør denne gangen også, fortsetter Laugsand.

Knivdramaet utspant seg rundt midnatt - et tidspunkt det er en del folk ute på byen. De involverte er unge og hendelsen skal ha prega ungdommen som var vitne til knivstikkinga.

– De som var vitner til hendelsen, og som kjenner ungdommene som ble angrepet, synes dette er veldig vanskelig. Foreldre må være oppmerksomme på at ungdommene kan få en reaksjon og at det er viktig med voksenkontakt, råder helsesjef Laugsand.

Politi ved Håkkadalsbrua i Steinkjer

Flere ble vitner til knivstikkinga og politiet er allerede godt i gang med avhør.

Foto: Tor Aage Hansen

Følges opp på skolen

Rektor ved Steinkjer videregående skole, Vegard Iversen, var selv på vei hjem fra byen natt til søndag, og støtte på politi og sperrebånd da han skulle over Håkkadalsbrua.

– Jeg har ikke fått beskjed om at noen av de involverte er elever på min skole, men vi har gode rutiner på oppfølging om noen likevel skulle vise seg å være det, sier Iversen.

Helsesjef Ingeborg Laugsand bekrefter at helsesøstrene på skolene i Steinkjer har fått beskjed om at de må være oppmerksomme på elever som kan ha behov for å prate om hendelsen den neste uka.