Hopp til innhold

Alle seks nekter straffskyld

Seks menn er pågrepet i en større dopingsak i Trøndelag. Fem ble i dag fengslet. En ble løslatt, men blir sittende i fengsel til over helga.

Sør-Trøndelag tingrett

Sør-Trøndelag behandler i dag fengslingsbegjæringer på seks personer i en større dopingsak.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Politiet mener saken er svært alvorlig, og flere politidistrikter samarbeider om den. Fire av mennene skal være i 20-årene, en i 30-årene, og en i 40-årene.

Framstilt for fengsling

– Jeg kan bekrefte at vi vi har arrestert seks personer tilknyttet dopingmiljøet i Trondheim og i Midt-Norge, forteller politioverbetjent Bjørn Are Kattem i Sør-Trøndelag.

Politiet opplyser fredag kveld at disse personene er mistenkt for å være med i en organisert gruppe som skal ha handlet dopingmidler gjennom lukkede forum på internett.

– Vi samarbeider med andre politidistrikter på Sør- og Vestlandet, i tillegg til Tollvesenet og Skatt Midt-Norge, forteller Kattem til NRK.

Store ressurser

Kattem bekrefter at etterforskningen har pågått over en stund, og politiet har brukt store ressurser på aksjonen.

– Nå er vi midt inne i en etterforskningsfase, så det gjenstår veldig mye arbeid som vil være tidkrevende, forteller Kattem.

Politiet har pågrepet folk utenfor Midt-Norge, og det fremstilles folk i tingretten som ikke er fra Trondheim.

Tore Angen

Tore Angen sier hans klient erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt for fengsling.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Politiet er ellers svært tilbakeholdne med informasjon i saken av hensyn til etterforskningen.

– Ikke skyldig

Advokat Tore Angen er forsvarer for en av de siktede.

– Jeg er pålagt taushetsplikt i denne saken, men kan si så mye at min klient har erklært seg ikke skyldig. Han er også overrasket over å bli siktet i saken, opplyser Angen til NRK.

Angens klient ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Heller ingen av de andre siktede har erkjent skyld i saken.

Fem ble fengslet

Fire av de siktede ble vareteksfengslet i fire uker, opplyser politiet i Sør-Trøndelag fredag kveld.

Disse må sitte to uker i fullstendig isolasjon, og fire uker med brev- og besøkskontroll, ifølge kjennelsen fra tingretten.

Tre av disse personene anket avgjørlsene inn for lagmannsretten.

I tillegg ble en person varetektsfengslet i en uke med fullstendig isolasjon, med brev- og besøksforbud. Denne personen har ennå ikke avgjort om kjennelsen ankes.

En løslatt

I tillegg ble en mann løslatt av tingretten, men politiet anket avgjørelsen inn for Frostating lagmannsrett. Det betyr at mannen blir sittende i politiets varetekt fram til anken behandles i neste uke.

Ifølge Adresseavisen undersøkte sivilkledde politibetjener lokalene til et treningssenter i Trondheim sist onsdag. Politiet skal også ha aksjonert mot en butikk som selger kostholdstilskudd i byen.