Hopp til innhold

Fikk besøk av to menn ved midnatt

Litaueren, som ble funnet hengende opp ned i ei trapp på en gård i Nærøy lørdag morgen, hadde besøk av to menn ved midnatt.

Mann mishandlet på en gård i Nærøy i Nord-Trøndelag

En mann ble funnet mishandlet på en gård i Nærøy i Nord-Trøndelag.

Foto: Morten Wengstad / Ytringen

Mannen, som ble utsatt for mishandling og tortur ved en gård i Nærøy natt til lørdag, fikk besøk av to menn ved midnatt langfredag, ifølge politiet.

Ligger i koma

– Litaueren skal ha fortalt om disse mennene da han ble funnet i 10-tida lørdag morgen, mer enn dette vet vi ikke, sier Frode Øksnes ved politiet i Nord-Trøndelag.

Mannen tidlig i 30-åra ble funnet hengende opp ned i ei trapp på gården i Bjørndalen i Nærøy, og han var bundet på hender og føtter. Han kan ha hunget slik i opptil 10 timer, og hadde alvorlige muskelskader i både hender og føtter. 30-åringen ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Den torturerte mannen jobber på gården, og det var gårdeieren som fant ham. Gårdeieren reagerte da han oppdaga at morgenstellet i fjøset ikke var gjort, og gikk for å lete etter mannen.

– Nå holdes han i kunstig koma ifølge sykehuset, og jeg har ingen opplysninger om hvor lenge han blir liggende slik, sier Øksnes.

Ingen mistenkte

Søndag har politiet foretatt avhør av vitner og naboer til gården, men det har ikke kommet fram så mye nytt i avhørene. Dermed har etterforskerne lite å gå etter, og det er foreløpig ingen mistenkte i saken.

– Vi har gjort avhør av 7 personer i dag, men ingen av de vi har snakka med har obsertvert to ukjente menn på gården. Vi er veldig interessert i opplysninger som kan være relevante for saken, sier Øksnes.

Politiet hadde håpet at mannen selv skulle bli frisk nok til å la seg avhøre i løpet av søndag, men nå som han er lagt i koma kan dette ta flere dager.