Hopp til innhold

Har solgt 300 billetter

Tribunene på Lerkendal kan bli glisne i kveld. Kun rundt 300 billetter er solgt til kveldens kamp mot Kvik Halden.

RBK - Sogndal

RBK-spillerne må regne med tilnærmet tomme tribuner i kveld.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Det er duket for tredje runde i cupen på Lerkendal onsdag kveld. Rosenborg møter Kvik Halden, men hjemmelaget kan ikke vente seg overveldende støtte fra tribunene under kampen.

Det er nemlig solgt kun 300 billetter til oppgjøret.

– Ikke overraskende

Daglig leder for Rosenborg Ballklubb, Hroar Stjernen, sier at kamper som denne vanligvis ikke trekker store horder av supportere.

– Det er ganske få som anser tredje runde i norgesmesterskapet som en kioskvelter. De som vil se kampen er de som vil se fotballkamp, uavhengig av hvem som spiller.

I tillegg til de rundt 300 billettene kommer sesongkortinnehaverne. RBK har solgt rundt 8000 sesong- og VIP-billetter, men Stjernen vil ikke gjette på hvor mange som dukker opp.

– Det er vanskelig å si, men vi tror ikke alle kommer.

– 16. mai ødela mye

Publikumstallet på Lerkendal har vært lavere de forrige sesongene enn tidligere år. Sportslige prestasjoner har noe av skylden for det, mener Stjernen.

– Vi har vunnet seks kamper, spilt uavgjort fem ganger og tapt en gang. Dessverre kom det tapet den dagen vi hadde invitert hele Trondheim for å se oss slå Hønefoss. Det ødela nok mye for oss.

Rosenborgadministrasjonen venter en økning i publikumstallet i ukene fremover.

– Vi ligger fortsatt foran budsjettet, og i ukene som kommer skal vi spille mange viktige kamper som vi venter mange tusen tilskuere til, sier Stjernen.

Stiller med A-laget

De som faktisk møter opp på Lerkendal i kveld får se en sterk startellever på banen.

Ifølge rbk.no stiller alle på A-laget i kampen, bortsett fra Steffen Iversen, Jon Inge Høiland, Jim Larsen og Daniel Fredheim Holm, som er ute med skader.

I tillegg spares Borek Dockal.

– Borek kommer trolig inn fra benken. Han er med på treningene for fullt, men velger å ikke spille han fra start. Vi må tenke litt fremover, sier trener Jan Jönsson.

Jönsson sier til nettstedet at Kvik Halden kan gi tøff mtostand.

– Det er viktig å konstantere at de er et 2. divisjonslag, men at de også har slått ut Fredrikstad på veien. Det betyr at de har kvalitet og kan overraske igjen, sier Jönsson.