Hopp til innhold

– Den økonomiske situasjonen er kritisk og anstrengt

Ranheim sliter med elendig økonomi, og nå vil heller ikke Rosenborg hjelpe dem mer før de får orden på økonomien.

Ranheim Fotball

Ranheimspillerene var samlet for å diskutere potensielle løsninger på de økonomiske problemene.

Foto: Øivind Olsson / NRK

Rune Venås Ranheim

Rune Venås, styreleder i Ranheim IL Fotball Topp.

Foto: Martin Hammervik / NRK

I forkant av 2007-sesongen gikk Rosenborg inn i et samarbeid med andredivisjonsklubben Ranheim som i tillegg til utveksling av spillere og trenere også betød en betydelig økonomisk støtte.

Siden den gang har samarbeidet hjulpet Ranheim opp i førstedivisjon, men nå er Ranheims økonomi så skakkjørt at Rosenborg setter hjelpen på vent.

– Den økonomiske situasjonen er kritisk og anstrengt. Vi har budsjettert med midler vi nå ser vi ikke får, men det må vi ta ansvar for, sier Rune Venås, styreleder i Ranheim IL Fotball Topp.

Vil fortsatt hjelpe Ranheim

Hroar Stjernen Rosenborg RBK

Hroar Stjernen, administrerende direktør i Rosenborg Ballklubb.

Foto: Martin Hammervik / NRK

Men selv om Rosenborg ikke vil fortsette med pengestøtten til naboklubben under rådende forhold, er de villige til å fortsette samarbeidet så raskt Ranheim får orden på økonomien.

– De må ta tak i den økonomiske situasjonen, og vi har sagt at vi er villige til å være med hvis flere blir med, sier Hroar Stjernen, administrerende direktør i Rosenborg Ballklubb til NRK Trøndelag.

Han understreker også at Rosenborg har sine egne økonomiske utfordringer.

– Vi er i en prosess der vi skal spare 30 millioner i løpet av ett år, så vi snur på hver krone for å finne løsninger på de utfordringene vi har i Rosenborg, sier han.

Årsaken til de økonomiske problemene mener Rune Venås er enkel.

  • Les også:

Ikke flinke nok til å skaffe sponsorer

– Det skyldes i hovedsak at vi ikke er flinke nok til å skaffe sponsorinntekter. Alle som driver med toppidrett i Trondheim har det samme problemet, sier han.

Og han legger ikke skjul på at det er flere som vil tape på det om Ranheim sitt førstedivisjonslag går dukken.

– I første omgang vil det bety mest for midtnorsk fotball. Vi står i fare for å miste en unik arena som har vært en solskinnshistorie i fem-seks år, men vi skal berge oss gjennom dette, sier han.

Og det er ikke bare på Ranheim det er håp å spore. Også Stjernen håper Ranheim skal klare seg.

– Jeg vet at de jobber hardt for å kutte kostnader, og jeg håper at flere eventuelle samarbeidspartnere og sponsorer kan gå inn både på kort og lang sikt for å berge klubben, sier han.