Hopp til innhold

Dusjene i Leangen ishall stenges

Nok en gang blir et dusjanlegg i Trondheim stengt på grunn av for høye verdier av legionellabakterier.

Dusjene i Leangen ishall stenges

De som vanligvis benytter seg av dusjene i is- og idrettshallen ved Leangen idrettspark må dusje i ungdomshallen de neste dagene.

Foto: Anders Øfsti / NRK

Bare halvannen uke etter at dusjene i Trondheim Spektrum måtte stenges, ble dusjanleggene i både Leangen is- og idrettshall stengt fredag kveld etter en rutineundersøkelse.

– Vi fikk svar på en prøve i går, og den viste for høye verdier av legionellabakterier i vannet. Derfor måtte vi stenge dusjene, sier Ola Kviteng, produksjonssjef i idrett, park og skog i Trondheim bydrift.

Dusjene vil være stengt i minst ti dager, da resultatene fra den andre prøven er klare.

Skyldes ombygging

Ifølge Kviteng er årsaken til stengingen er fordi man ikke for høy nok temperatur på vannet til å forebygge legionella. Dette skyldes en ombygging ved Leangen idrettspark.

– Vi har bygd om kjøle-, ventilasjons- og fjernvarmeanlegget, som gjør at vi ikke oppnår den temperaturen vi trenger. Legionella er ikke resistent mot varme over 60 grader, men det var bare 52 grader i dusjanlegget, sier han.

Kviteng mener at dette er noe man må regne med når man foretar en ombygging.

– Minimal innvirkning på aktivitet

Selv om dusjene i is- og idrettshallen er stengt, vil ikke dette påvirke aktiviteten ved Leangen idrettspark. Dusjanlegget i ungdomshallen har et eget vannsystem og er derfor ikke berørt av ombyggingen.

– Stengingen av dusjanleggene i is- og idrettshallen vil ha minimal innvirkning. Vi har garderober for alle aktiviteter i ungdomshallen, sier Kviteng.