Hopp til innhold

– Kastet kopper med vann og kaffe mot brannen

Da et vogntog og flere personbiler krasjet på E18 torsdag morgen, begynte det å brenne i vogntoget. – Jeg rev ut brannslukkingsapparatet jeg hadde i bilen og slukket brannen, sier vitne.

Ulykke E18.

En av bilene var fullastet med alkohol.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Ulykken skjedde på E18 mellom Liertoppen og Asker og en mann som var på ulykkesstedet sier til NRK.no at han så at det brant i vogntoget.

– Jeg fikk satt bilen i midtrabatten, og rev ut brannslukkingsapparatet jeg hadde i bilen og fikk slukket brannen, sier han og fortsetter:

– Noen var handlingslammet. Mange forsøkte også å slukke brannen, men de hadde ikke brannslukkingsapparat. Noen sto og kastet kopper med vann eller kaffe mot brannen. Jeg var den første på stedet med brannslukkingsapparat.

Mannen har snakket med politiet og gitt en rask forklaring.

Han ønsker å være anonym.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ulykke E18.

Politiet jobber på stedet.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Virker som de har kjørt ned stolper

En annen person på stedet, Finn Kristiansen, sier at det så ut som en møteulykke.

– Det er veldig mye grove spor i veien i retning Drammen. Det virker som de har kjørt ned stolper, gjennom autovernet, krysset jordhaugen mellom kjøreretningene og så kollidert med motgående trafikk, sier Kristiansen som kom til ulykkesstedet kort tid etter.

En person er bekreftet omkommet etter ulykken og flere personer er skadd. En av de skadde er fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål og tre personer er fraktet til legevakta.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En semtrailer og flere personbiler er involvert i ulykken.

Se video fra ulykkesstedet her (Foto: Jan-Erik Wilthil/NRK)

Mann stakk av

Politiet ble varslet om ulykken like før klokken 06.30 torsdag morgen.

– Ulykken skjedde da en bil kjørte forbi semitraileren i retning Drammen. Denne kom inn i semitraileren og begge kom over i motgående kjørefelt. Deretter traff disse flere personbiler som kjørte i retning Oslo, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.no tidligere torsdag morgen.

En mann politiet mener kan være årsaken til ulykken, stakk av fra ulykkesstedet, men ble pågrepet av politiet like ved Liertoppen kjøpesenter.

– Det er for tidlig å si hva som vil skje med siktede, sier operasjonsleder Magne Lie ved Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.no.

Veien var stengt i en periode etter ulykken, men er nå åpen igjen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.