Hopp til innhold

Vil ha gransking av dødsfall

Sønnen døde etter en rutinemessig operasjon - nå vil foreldrene ha en egen granskingskommisjon for uventede sykehusdødsfall.

Ringerike sykehus

En 22 år gammel mann døde etter en kneoperasjon ved Ringerike sykehus.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Foreldrene til 22-åringen som døde etter en kneoperasjon ved Ringerike sykehus i høst, ber om en egen granskingskommisjon for uventede dødsfall ved sykehus.

22-åring døde etter kneoperasjon

Politiet mener at sykehuset ikke fulgte rutinene og har siktet Ringerike sykehus i forbindelse med dødsfallet i september.

Sykehus siktet etter dødsfall

Moren til 22-åringen, Unni Tobiassen Lie, er kritisk til rutinene ved slike dødsfall, og får politisk støtte for forslaget.

Får politisk støtte

Laila Dåvøy
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter å ha hørt foreldrenes historie, har medlem i helsekomiteen for Kristelig Folkeparti, Laila Dåvøy, sendt et brev til helse - og omsorgsministeren om rutinene ved uventede sykehusdødsfall.

- Jeg håper at også statsråden går inn og ser på rutinene. Hvis det viser seg at det ikke er godt nok forventer jeg at vi endrer regelverket, sier Dåvøy.

Dåvøy mener at en uavhengig kommisjon kan være et godt forslag.

- Det er flott at familien kommer med slike forslag fordi de har opplevd at rutinene ikke har vært gode nok. Bare det at politiet har tatt ut siktelse mot sykehuset tilsier at systemet ikke fungerer, mener Dåvøy.

Glad for støtten

Tobiassen Lie er glad for den politiske støtten, og håper initiativet vil få resultater.

- Når en frisk mann på 22 år dør helt uventet er det betimelig at sykehuset går gjennom rutinene, sier moren til avdøde.

Les også: Livsvarig ufør etter kneoperasjon