Hopp til innhold

Etterforskes som et drap

Den foreløpige obduksjonsrapporten av mannen som ble funnet død ved Tollerudgrillen i Sande i går viser at mannen er påført ytre skader.

Død mann funnet i bil på rasteplass.

Det var i denne bilen at den døde mannen ble funnet død onsdag formiddag.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Foreløpige funn tyder på at disse skadene er årsaken til mannens død. Det opplyser politiet.

– Av etterforskingsmessige hensyn kan vi ikke gå mer i detalj på hva slags type skader mannen er påført, sier lensmann i Sande Svein Kristensen til NRK.no.

Saken etterforskes nå som et drap.

– Vi anser dette som et drap og har utvidet etterforskningen, sier Kristensen.

Lensmannen opplyser om at politiet har sikret gjenstander og spor på stedet, men han vil ikke gå nærmere inn på hva slags spor.

– Tilfeldig

Det var politiet som fant mannen i bilen ved 10.30-tiden onsdag formiddag.

– Det var egentlig litt tilfeldig at vi fant mannen. Vi skulle kontrollere noen biler som har stått i dette området ved Tollerudgrillen en stund, og som flere har klaget på. Da fant vi mannen død i en bil, sa operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Håkon Grøttland til NRK.no onsdag formiddag.

Kripos ble raskt koblet inn i etterforskingen fordi politiet så på dødsfallet som mistenkelig. Både taktiske og tekniske etterforskere undersøkte åstedet ved Tollerudgrillen ved E18 i Sande onsdag ettermiddag.

Ukjent identitet

Politiet kunne onsdag ikke si noe om hvem mannen var eller hvor lenge bilen hadde stått på stedet.

Mannen identitet er foreløpig ikke slått fast, men det dreier seg om en mann i 30-40 års alderen. Det opplyser politiet.

– Vi har foreløpig ikke mottatt noen savnetmelding på personer som stemmer overens med den døde, men søk i forhold til savnede personer er en del av etterforskingsarbeidet vi gjør, sier Kristensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Død mann funnet i bil.

Kripos bistår politiet i etterforskningen.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Flere tips

Kripos tok med seg bilen som mannen ble funnet i til Oslo onsdag kveld, og denne vil bli undersøkt nærmere i løpet av torsdagen.

Lensmann i Sande Svein Kristensen forteller at det har kommet inn flere interessante tips i saken, blant annet at bilen skal ha blitt observert til og fra i området over lengre tid.

Kripos bistår Søndre Buskerud politidistrikt i den taktiske etterforskingen.