Hopp til innhold

Aksepterer unnskyldningen fra Siv Jensen

Arbeiderpartiets parlamentariske nestleder, Martin Kolberg fra Lier, sier de aksepterer unnskyldningen fra Frps leder Siv Jensen.

Martin Kolberg

Martin Kolberg. (arkivbilde)

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Siv Jensen måtte beklage uttalelsene fra Frps Per Sandberg i Stortinget onsdag om at Arbeiderpartiet spiller ofre etter 22. juli-tragedien. Beklagelsen kom i form av et brev.

Fremskrittpartiet, ved kommunikasjonsrådgiver Frode Stie, bekrefter nå overfor NRK.no at Siv Jensen også vil beklage uttalelsen i sitt innlegg i finansdebatten i Stortinget i dag.

Sandberg var raskt ute med å unnskylde seg, men uttalelsene hadde allerede ført til sterke følelsesutbrudd fra arbeiderpartipolitikere. Flere Ap-representanter tok til tårene og forlot Stortingssalen i sinne.

Siv Jensen sendte brev

Siv Jensen

Siv Jensen beklaget Per Sandbergs uttalelse i Stortinget onsdag 23. november. (arkivbilde)

Foto: NRK

Onsdag sendte Siv Jensen et brev og beklaget Sandbergs uttalelser, noe Kolberg er fornøyd med.

I brevet fra Siv Jensen står det:

«... Det vises til spontanspørretimen 23. november. Stortingsrepresentant Per Sandberg uttrykte seg uheldig i sitt spørsmål til utenriksminister Jonar Gahr Støre noe Sandberg i ettertid selv har beklaget og på vegne av Frps Stortingsgruppe så vil jeg med dette beklage (uttalelsen)... ».

– Jeg og nesten ingen andre, kan huske at en stortingsgruppe har sendt et brev til en annen stortingsgruppe og beklaget en uttalelse i salen. Men det har vi nå fått, og det er en beklagelse som vi aksepterer, sier Martin Kolberg til NRK.no

– Uttalelsen preger oss fortsatt

Martin Kolberg krevde at Siv Jensen skulle si dette offentlig i Stortingssalen, men etter brevet sa han at det var opp til henne å avgjøre.

– Holder det nå at hun har beklaget uttalelsen i form av et brev?

– Ja, vi aksepterer den beklagelsen. Hva Siv Jensen sier i salen i dag, når vi skal ha den store finansdebatten, blir i tilfelle opp til henne, men det er ikke noe vi kommer til å forfølge, sa Kolberg tidligere torsdag formiddag.

Flere Ap-representanter reagerte på uttalelsen og Kolberg sier saken fortsatt preger partiet.

– Det var en uttalelse hvor de sa at vi spilte på den store tragedien hvor våre folk er blitt drept og det er klart at det er en uttalelse som er uhøflig. Det reagerte vi veldig på. Men nå har vi fått en beklagelse og da får vi legge den siden av saken bak oss, sier han.

Flere nyheter fra NRK Buskerud