Hopp til innhold

Uønsket av idretten

- Den omtalte kampsporten Mixed Martial Arts (MMA) har en lang vei å gå før de blir akseptert som idrett, sier Sondre Fjelldalen.

MMA er ulovlig i Norge

- Det har vært flere dødsfall i golf enn i MMA, hevder utøver av kampsporten.

Foto: Petter Melsom / NRK

Seksjonslederen i Telemark Idrettskrets, Sondre Fjelldalen, mener mangelen på regelverk innen Mixed Martial Arts taler i mot en innlemmelse i organisasjonen.

- Dette er ikke noe vi kan stoppe, forklarer Fjelldalen. Han mener at grensene må trekkes tydeligere for at MMA skal bli akseptert.

Les: - Dette er livsfarlig

Haagen Thorne

- Jeg betrakter dette som vold satt i system, sier lederen ved traumeurtvalget Haagen Thorne.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

- Det er en grunn til at det er satt ett regelverk innenfor bryting og kickboksing. Det er satt for at man skulle kunne opprettholde sikkerheten til utøveren, sier Fjelldalen.

- Direkte livsfarlig

Under onsdagens tv- sending av NRK Østafjells, gikk seksjonsleder og leder ved traumeutvalget ved Sykehuset Telemark kraftig i mot utøvelse av MMA.

- Jeg er forferdet det jeg ser. Jeg betrakter dette som vold satt i system. Dette er direkte livsfarlig, og en lek med liv og helse, sa lederen ved traumeutvalget Haagen Thorne til NRK.

- Vi er ikke voldsmenn

- Slik kritikk hører jeg ofte. Det er alltid noen som ikke har kunnskap om sporten som uttaler seg, sier Jacob Løvstad. Han er Norges mest profilerte utøver av MMA.

Leger skal alltid være tilstede under kampene. Disse kan stoppe kampen om de mener at det er nødvendig. Løvstad forteller også at utøverne selv kan be om at kampen stanses.

- Det har vært flere dødsfall i golf enn i MMA, hevder Løvstad. Han viser til at det går flere kamper hver helg i ulike land, og at det sjelden er alvorlig skader.

Video nsps_upload_2009_12_11_16_42_37_1245.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Bokseveteran Einar Nilsen er svært skeptisk til MMA.

Sverige, Danmark, Finland og Island har ifølge Løvstad lovlige kamper i denne kampsporten. Det er bare i Norge dette er en ulovlig sport.

- I klubben min trener folk som er advokater, ingeniører og psykologer. Vi er vanlige folk ikke voldsmenn, sier Løvstad.


Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark