Hopp til innhold

– Velkommen til Melodi Grand Prix i Skien

Det er syv år gamle Mille Emilie Thorsen fra Skien som skal åpne delfinalen i Melodi Grand Prix i Skien Fritidspark.

Mille Emilie Thorsen

Syv år gamle Mille Emilie Thorsen skal stå på scenen som programleder sammen med Anne Rimmen og Per Sundnes under delfinalen i MGP i Skien. Det feiret hun med jordbærkake.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Etter noen dager i spenning fikk syv år gamle Mille Emilie Thorsen beskjeden om at det var hun som fikk programleder-jobben i delfinalen i Melodi Grand Prix som går av stabelen 29. januar i Skien. Der skal hun stå på scenen sammen med Anne Rimmen og Per Sundnes.

Det ble feiret av hele familien på en skikkelig måte.

– Jeg ble veldig glad, og så fikk jeg jordbærkake av mamma. Den spiste jeg opp helt alene - og den var stor, sier Mille Emilie til NRK.no.

Åpner programmet

Mille Emilie, som til daglig går i andre klasse på Lunde barneskole i Skien, ble valgt ut blandt 13 barn som sendte inn video av seg selv til Dinamo Eyeworks, selskapet som står bak produksjonen av MGP.

– Hun skal åpne programmet når delfinalen i Melodi Grand Prix går av stabelen i Skien lørdag 29. januar. I tillegg til å åpne programmet skal hun gi resultatkonvoluttene til Anne Rimmen, og delta i avslutningen av programmet, forteller prosjektleder i MGP Skien, Hilde Kristine Rosenvold.

Alt om Melodi Grand Prix 2011

– Skal smile mye

Mille Emilie så delfinalen fra Ørlandet sist lørdag, og har oppskriften klar på hvordan hun skal sjarmere publikum og tv-seerne.

– Jeg skal smile mye, og så skal jeg snakke tydelig, sier hun.

Oppgaven som programleder, tar hun med stoisk ro, men avslører at hun har øvet litt.

– Jeg har øvet litt på rommet, men ikke så veldig mye. Jeg gruer meg ikke - bare litt, sier syvåringen.

– Sommerfugler i magen

Ann Karin Pedersen som er moren til Mille Emilie er glad og stolt over at datteren ble valgt som programleder.

– Jeg har hatt sommerfugler i magen, og synes det er utrolig morsomt at hun får være med på programmet. Vi har hele tiden fortalt Mille Emilie at dette bare er for moro skyld, og at hun ikke skulle bli skuffet dersom det ikke ble noe, sier Pedersen.

Moren forteller om en jente med mange fritidsaktiviteter.

– Hun har danset ballett på Skien ballettsenter i fire år, er med i teatergruppe på Skien kulturskole i tillegg til riding og Taekwondo.

Sort, lilla eller kanskje rosa

Mille Emilie har nesten bestemt seg for hva hun skal ha på seg i delfinalen.

– Jeg har mange kjoler hjemme, Jeg skal ha på meg den sorte eller den lilla - eller kanskje jeg skal kjøpe en rosa, sier Mille Emilie med smil som kommer til å smelte publikum.