Hopp til innhold

Avslutter søk etter 16-åring

Politiet fikk melding fra en bekymret mor som savnet sønnen etter en tur i Bø Sommarland.

Siste: Politiet har avsluttet søket etter 16-åringen. Opplysninger politiet har fått tyder på at gutten har reist hjem til Grimstad.

– Vi fikk en telefon fra en bekymret mor som hadde vært på tur med barna i Sommerland. Hun ringte og savnet sin sønn på 16 år, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Karl Jørgensen.

Familien er fra Afganistan og ifølge politiet hadde den 16 år gamle sønnen sagt at han ikke ville være i Sommarland lenger. Han ble sist stett klokken 15 på parkeringen ved Bø Sommarland.

– De bor på en hytte på Lifjelltunet, men dit har gutten ikke kommet. Gutten snakker ikke norsk, men flytende tysk, sier Jørgensen.

Politi og 27 personer fra Røde Kors leter etter gutten både inni og utenfor Bø Sommarland. Det letes også med hund.

Kan ha forsøkt å haike

Gutten er ca. 180 cm høy, tynn, mørk i huden og mørk i håret. Han er ikke kjent i området og kan fort gå seg vill. Familien bor i Grimstad og det er ikke utenkelig at gutten har forsøkt å haike mot Sørlandet.

Gutten skal ha hatt på seg en sort t-skjorte med påskriften "Ali" og "Fire", og det skal være bilde av en tegneseriefigur. På utsiden av t-skjorten skal han hatt på seg en gul og hvitrutete skjorte. I tillegg hadde han på seg en grå joggebukse og sorte crocs.

Politiet er interessert i observasjoner fra publikum.

Politiet fikk meldingen klokken 17.30.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.