Hopp til innhold

Lange køer på E18 etter dødsulykke

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dødsulykken på E18 i Bamble fredag morgen førte til lange køer på påskeutfartens første dag. Farlige u-svinger gjør trafikken kaotisk i ettermiddag.

En mann i begynnelsen av 50-årene fra Grenland omkom i møteulykken i Essadumpa på E18, som skjedde ved 06-tida i morges.

E18 var sperret helt til klokken 13.30, men er nå åpnet igjen. Det var likevel lange køer på stedet fredag ettermiddag.

Statens vegvesen forteller at køen går helt tilbake til Kjørholttunnelen i Porsgrunn. De har også fått meldinger om folk som snur inne i tunnelene, noe som kan være svært farlig.

NRKs reporter, Kurt Inge Dale, stod tidligere i køen på E18. Også han kunne fortalle at biler brøt ut av køen, og skapte farlige situasjoner.

– Det er en del folk som har brutt ut av køen, og de kommer i en voldsom fart. Når det bryter så mange biler av køen, så kan det skape farlige situasjoner, sier Dale.

Trafikkulykke E18

En person omkom i ulykken på E18 i Bamble fredag morgen.

Foto: Aksjon E18

Sleit med å fjerne vogntog

Den omkomne satt fastklemt etter ulykken, og veien ble stengt umiddelbart. Åstedsundersøkelsen er nå avsluttet, men redningspersonellet slet lenge med å fjerne vogntoget.

– Vi har problemer med å fjerne vogntoget som var med i ulykken, men håper å åpne veien snart, sa trafikkoperatør Svein Harald Masterød ved Statens vegvesen til NRK ved 13-tiden.

Politiet dirigerte trafikken over Drangedal på fylkesveg 38 og 356, og NRKs reporter kunne tidligere melde om treg trafikk også på omkjøringsveien.

– Her er trafikken veldig stor, og vi beveger oss i en fart på rundt 30 kilometer i timen, sa Dale før E18 åpnet igjen.

Les også: