Hopp til innhold

– 14-åring ble gravid etter overgrep

Den nå 15 år gamle jenta, som ifølge politiet har blitt misbrukt av en 30 år gammel porsgrunnsmann, sa i retten i dag at hun ble gravid med mannen.

Jenta fortalte i Nedre Telemark tingrett i dag at hun var 13 år gammel første gang 30-åringen forgrep seg på henne. Hun følte seg tvunget til dette, skriver TA.

Overgrepene ble kjent etter at politiet i går fortalte på en pressekonferanse at de har rullet opp et narkomiljø i Grenland, der flere barn og unge har blitt utnyttet.

En 30 år gammel mann fra Porsgrunn er tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente, trusler, salg av narkotika og ulovlig oppbevaring av våpen.

Mannen tilstod i dag misbruk og delvis trusler av jenta. Han sier imidlertid at han ikke visste at jenta var under 16 år.

Torunn Fossli Sæthre og John Eivind Ullenes

John Eivind Ullenes, leder for ungdomsavsnittet ved Grenland politistasjon og politiinspektør Torunn Fossli Sæthre, leder for familievold og so-team, på pressekonferansen onsdag.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

– Overgrep like etter aborten

Ifølge TA sa jenta i retten i dag at 30-åringens leilighet er et kjent samlingssted i rusmiljøet i Porsgrunn, der gutter og jenter ned i 12-årsalderen fikk billig rus.

Den nå 15 år gamle jenta var 13 år da overgrepene startet. Da hun senere ble gravid som 14-åring og tok abort, forgrep 30-åringen seg på henne også like etter aborten.

Ifølge tiltalen truet mannen jenta og hennes familie på det groveste. Han skal ha sagt at han ville brenne ned huset deres og drepe dem hvis de gikk til politiet.

– Var kjærester

30-åringens advokat sa i går til NRK at hans klient og jenta var kjærester. De skal ha vært kjærester i et halvt år.

– Han var i tvil om jentas alder, men han skjønner i ettertid at han skulle dobbeltsjekket alderen hennes, sier Thomas Wyller.

Wyller sier at hans klient tar sterk avstand fra politiets anklager om at han skal ha gitt jenta kokain, hasj og andre tabletter.

– De har røykt hasj begge to ved noen anledninger.