Hopp til innhold

– Beskrivelsen av mannen er lik i begge tilfeller

Politiet i Telemark fikk tirsdag inn melding om to tilfeller der en mann skal ha forsøkt å lokke til seg personer i Porsgrunn.

Politiet i Porsgrunn.

Politiet har i dag søkt i området.

Foto: Fredrik Laland ekeli / NRK

Tirsdag ettermiddag ble det først meldt at en 15 år gammel jente ble forsøkt lokket inn i en bil i utkanten av Porsgrunn sentrum. Det opplyser politiet i Telemark.

Det var en mann i en sort Mercedes personbil som skal ha ropt til jenta at hun skulle sette seg inn i bilen. Dette skal ha skjedd i Olavs gate i Porsgrunn.

– Politiet har nå avhørt den 15 år gamle jenta. Hun forklarte at hun først ble kontaktet av mannen rundt klokken 15.30 i lyskrysset Sverres gate ved Folkets Hus i Porsgrunn. Bare noen minutter senere, da jenta var i Olavs gate mellom Kulturskolen og det gamle Trygdebygget, kom bilen en gang til og da ba mannen jenta sette seg inn i bilen, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

– Jenta ble selvfølgelig livredd og løp bort fra stedet, så hun er for så vidt i god behold, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Mannen kjørte deretter bort fra området.

Aaltvedt opplyser at politiet ser meget alvorlig på denne hendelsen.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ber om tips

– Mannen i bilen beskrives som 40–50 år, skallet, han hadde på seg en brun skjorte og en olabukse, og han brukte solbriller, opplyser Aaltvedt.

Politiet ber om tips fra personer som kan ha sett bilen eller som tror de vet hvem dette er.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med føreren av den sorte Mercedes personbilen, sier Aaltvedt.

Politiet fikk beskjed om denne hendelsen klokken 15.40 tirsdag ettermiddag.

– Vi har varslet våre nabodistrikter og UP-patruljene, samt våre egne patruljer i Telemark. Vi har også fått inn noen tips fra publikum og sjekker disse fortløpende, opplyser Aaltvedt.

Mottok enda en melding

Klokken 18.10 samme kveld fikk politiet enda en melding om at en mann i 40-50-års alderen forsøkte å få en kvinne inn i bilen sin tre kvarter etter den andre hendelsen, altså klokken 16.15.

– I dette tilfellet var det en kvinne i 40-årene som ble tilsnakket av mannen på Hydrosletta utenfor Porsgrunn sentrum. Kvinnen kom seg unna og mannen kjørte deretter mot Herøya. Beskrivelsen av bilen og mannen er nøyaktig lik i begge tilfeller, opplyser Aaltvedt.