Hopp til innhold

Partiet må bestemme seg lørdag

Maktkampen i Telemark Arbeiderparti handler om tredjeplassen på lista til neste års stortingsvalg. Den handler om to menn, Christian Tynning Bjørnø og Eskil Pedersen. Lørdag må partiet bestemme seg.

Eskil Pedersen og Christian Tynning Bjørnø om nominasjonsprosessen.

Se utdrag fra nyhetssendingen NRK Østafjells: Dette sier kandidatene selv dagen før dagen (Programleder: Solfrid Leirgul Øverbø)

Mens det er klart at de to øverste plassene på nominasjonslista går til Terje Lien Aasland og Lene Vågslid, har det i lengre tid foregått en sterk maktkamp om tredjeplassen.

Dette er kandidatene

Eskil Pedersen er leder for AUF og ble svært kjent i forbindelse med Utøya-tragedien. Kilder NRK.no har snakket med internt i partiet, regner han som en del av venstresiden i partiet, og peker blant annet på saken om asylbarna og EU-motstanden.

Pedersen støttes blant annet av Skien Arbeiderparti som er partiets største gruppe i fylket, tidligere statsråd Bjørn Tore Godal og flere andre partiveteraner og hans egne i AUF.

Christian Tynning Bjørnø er Porsgrunns og distriktsfylkets kandidat. 27-åringen beskrives som nærmere Jens Stoltenbergs politikk enn Pedersen er. Tynning Bjørnø får blant annet sterk støtte av porsgrunnsordfører Øystein Beyer, som er far til Stoltenbergs høyre hånd Sindre Beyer.

I dag er Tynning Bjørnø fylkesvaraordfører i Telemark og sitter både i Arbeiderpartiets landsstyre og i fylkesstyret.

Vraket Pedersen

For noen uker siden ble det klart at partilagene i Øvre Telemark og Porsgrunn Arbeiderparti ble enige om å vrake Pedersen. I stedet valgte de å gi tredjeplassen til Tynning Bjørnø.

Men hvem som kaprer tredjeplassen er likevel helt åpent før nominasjonsmøtet i Telemark Arbeiderparti lørdag.

NRK.no følger saken.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark