Hopp til innhold

Rune Bård Hansen blir politimester i Vestfold

Rune Bård Hansen (55) er i statsråd i dag konstituert som politimester i Vestfold.

Bård Rune Hansen

Rune Bård Hansen, ny politimester i Vestfold.

Foto: NRK / NRK

Det skriver Justisdepartementet i en pressemelding i formiddag.

– Det er gledelig og veldig spennende. Programerklæringen må jo være vi skal forbedre oss ytterligere i et politidistrikt som fungerer veldig godt. Vi skal bli enda bedre og ivareta publikums trygghet og bekjempe kriminaliteten, sier Rune Bård Hansen til NRK.

Hansen kommer fra embetet som lagdommer ved Agder lagmannsrett.

Hansen er cand. jur fra 1985. Etter endt utdanning har han blant annet vært ansatt som politijurist ved Asker og Bærum politikammer og dommerfullmektig i Tromsø byrett/Nord-Troms herredsrett.

Etter dommerfullmektigpraksisen var han politiinspektør ved henholdsvis Troms politikammer og Nord-Jarlsberg politikammer/politidistrikt.

Rune Bård Hansen har vært assisterende sysselmann på Svalbard i to perioder. Først fra 1996 i åremålsstilling frem til 2000, og deretter en ny periode fra 2003 til 2006. Fra 2000 til 2003 var han førstestatsadvokat i Økokrim.

I perioden 2002 til 2006 ledet han ekspertgruppen Baltic Sea Task Force, som jobber for bekjempelse av kriminalitet. Hansen var fra 2006 til 2007 konstituert som lagdommer ved Agder lagmannsrett, og fra 2007 til 2008 var han førstestatsadvokat ved Økokrim.

Hansen har fra 2008 vært lagdommer ved Agder lagmannsrett.

Kun konstituert

Inntil ny politidistriktstruktur er fastsatt har Justis- og beredskapsdepartementet besluttet at et politimesterembete ikke lenger skal ansettes på åremål, men ved konstitusjon.

Varigheten av konstitusjoner begrenses til og med 31. desember 2014. Om en eventuell ny politidistriktstruktur ikke er avklart på dette tidspunktet vil det være aktuelt med en ytterligere konstitusjonsperiode.

Når endelig beslutning om ny politidistriktstruktur er fattet vil embetene bli kunngjort på vanlig måte.