Hopp til innhold

- Må gjenoppta grov overgrepssak

To brødre på fire og seks år skal ha blitt utsatt for seksuelt overgrep og tortur i flere år. Saken ble henlagt.

Mette Yvonne Larsen
Foto: Arvid Torsgard / NRK

Nå ber bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen riksadvokaten om å gjenoppta etterforskningen av den rystende overgrepssaken i Vestfold.

Barnevernet har anmeldt fire menn for dette, men de nekter straffskyld, melder TV 2 .

Ifølge Riksadvokaten taler mye for at guttene ble utsatt for overgrep, men på grunn av uklare omstendigheter i saken ble den henlagt.

Vantro og sjokk

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen representerer den ene gutten, og vil ha saken for retten:

- Jeg reagerer med vantro og et stort sjokk over at man kan henlegge en slik sak. Alle bevis er jo der. Hvis dette hadde handlet om voksne, hadde saken blitt etterfulgt, og det beviser hvor dårlig rettssikkerhet barn har, sier Larsen.

Truet i badekaret

«Mens mamma var på bingo, da kunne de gjøre hva som helst. De mamma sendte var slemme mot oss», forteller en av guttene, som har gitt helt konkrete beskrivelser av overgrepene.

Blant annet hvordan han og broren ble holdt under under vann i badekaret for å trues til å utføre seksuelle handlinger. Sykehuset i Vestfold har gjort funn som er forenlig med at han er utsatt for gjentatte anale voldtekter.

Også barnepsykiatrien har konkludert med at barna er utsatt for overgrep
Likevel er saken nå henlagt av riksadvokaten, på grunn av uklare omstendigheter i saken.

- Alle bevis er der

Den minste guttens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen fortviler:

- Vi snakker om en liten gutt som har pekt ut hvem som har gjort det, huset der det skjedde, han har psykiske og fysiske funn som er forenlige med det som har skjedd.

Hun mener at å stoppe en slik alvorlig sak på dette nivået, uten at de har klagemuligheter videre, er direkte forskjemmende.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark