Hopp til innhold

Søker med miniubåt etter Per-Erik Burud

NorgesGruppen har leid inn miniubåt i letingen etter den antatt omkomne Kiwi-sjefen Per-Erik Burud.

Leteaksjon Tjøme

Dykker har lett time etter time for å finne den savnede.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Det bekrefter politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Parallelt med politiets søk har Norgesgruppen engasjert et privat firma, ØPD Solutions fra Stathelle i Telemark, som søker med hjelp av fjernstyrt undervannsfarkost. Dette er et søk som ikke er i regi av politiet, men som Norgesgruppen står for, står det i pressemeldingen.

Per-Erik Burud

Kiwi-sjef Per-Erik Burud antas død etter båtulykken på Tjøme.

Foto: Norgesgruppen / Scanpix

NorgesGruppen gjør dette i overensstemmelse med politiet for å bidra til et så raskt funn som mulig, opplyser selskapet, ifølge NTB.

Leteforholdene forverret

Politiet søker i dag med hjelp fra dykkere fra Stavern Dykkersenter og Fredrikstad Brannvesen i et område de tror Burud befinner seg.

– Leteforholdene har forverret seg i dag, og det blåser kraftig. Det er også store bølger og overflatestrøm, slik at sikten på grunna har blitt vesentlig redusert, sier dykker Roger Wisth til NRK.

– Hvis han har blitt dratt videre utover i fjorden, snakker vi om store områder å lete i.

ROV miniubåt

Denne ROV miniubåten har NorgesGruppen leid inn.

Foto: ØPD Solutions

– Lå med ansiktet mot vannet

Onsdag ettermiddag ble det kjent at det var Kiwi-sjef Per-Erik Burud som var savnet etter at båten han og tre andre satt i var involvert i en ulykke ved Tjøme natt til onsdag.

Onsdag kveld klokken 20.00 ble redningsaksjonen avsluttet, og Burud ble antatt omkommet av politiet.

41-åringen som overlevde båtulykken utenfor Tjøme fortalte redningsmannskapet at det siste han så av Burud var at han lå med ansiktet mot vannet.

Les også: - Per-Erik hadde et hjerte for andre

Flåteskjær

Leteforholdene på Tjøme har forverret seg fredag.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

– Burud trolig båtfører

Politiet tror det var Per-Erik Burud som førte ulykkesbåten da de to venneparene ble kastet på sjøen.

– Ut ifra de opplysningene vi har nå, så ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ifølge Dagbladet.no fikk Burud i forrige uke en bot for å ha kjørt for fort i Tønsbergfjorden. Forelegget var på 1500 kroner.

Etter det politiet har fått opplyst var de to venneparene på vei fra fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

Buruds kone, 43 år gamle Anita Burud, ble funnet død tidligere onsdag. Paret har to barn i tenårene. Et vennepar av familien var også om bord i båten. En 41-åring klarte å komme seg til land for å varsle om ulykken, mens hans kone omkom.

Ulykesbåten Tjøme

Ulykkesbåten de fire satt i.

Foto: Jonas Sætre / NRK