Hopp til innhold

Campingplass rammet av flom

De som bor ved strandlinja på Meløstranda Camping for sommeren, ble i helgen evakuert på grunn av flom.

Den stigende vannstanden i Lågen påvirker vannstanden i Åsrumvannet i Hedrum som campingplassen ligger like ved.

Vannet har steget de siste dagene og de som har campingvognene liggende ved strandlinja, ble evakuert til et område lengre oppe på campingplassen.

– Fuktskader

Søndag kveld måtte Viking redningstjeneste reise til Meløstranda for å redde campingvogner.

– Vannet har nå nådd campingvognene, og flere av dem har allerede fått fuktskader, forteller Odd Inge Bjørnstad hos Viking redningstjeneste til Østlands-Posten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rune Pedersen.

Der Rune Pedersen har campingvogna si til vanlig er det nå rundt 30 centimeter med vann.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Rune Pedersen fra Stokke har bodd på Meløstranda camping flere somre. Campingvogna hans ligger vanligvis helt nede ved vannet. Han flyttet den da han så vannet stige på søndag.

– Vi tenkte vi måtte være ute i god tid da vi så vannet stige jevnt og trutt, så da flyttet vi vognen. Nå har vannet steget rundt en halv meter til, og det er rundt 30 centimeter med vann der vognen min stod, sier han til NRK.no.

– Det er stygt her nå

Delen av campingplassen, nærmest vannet, er dekket av vann og det ligger parasoller og annet campingutstyr flytende rundt omkring.

– Det er stygt her nå, men det blir ryddet når vannet går ned. Vi har bundet tingene fast slik at det ikke forsvinner, sier Pedersen.

Det er ikke første gang campingplassen rammes av flom. I 2007 lå store deler av campingplassen ved Meløstranda under vann. Rune Pedersen var på campingplassen også i 2007.

– Da var det verre. Vannet kom raskere, vi måtte bruke en kranbil for å flytte vognen vår. I år flyttet vi den selv med hjelp av en bil, sier han.

Trives godt nærme vannet

Pedersen sier han vet at vannet kommer, men han vil fortsatt bruke campingplassen i årene fremover.

– Det er viktig å få bort vognene før vannet kommer. Vi trives godt nærme vannet, og det er kun snakk om materielle ting dette her, så det er veldig lite i forhold til alt annet som har skjedd i Norge de siste dagene, sier han.