Hopp til innhold

Kongeparet kom med solen til Vestfold

Mandag formiddag seilte kongeskipet inn til Nordre Jarlsberg brygge i Sande i et fantastisk vær.

Kong Harald og Dronning Sonja har gått i land i Vestfold.

SE VIDEO:Kongeparet har ankommet Vestfold

Solen strålte og det var en smak av sommer i luften da kongeparet tirsdag innledet sitt tre dager lange besøk til Vestfold fylke.

Turen starter lengst nord i fylket, og som det sømmer seg en seilerkonge på tur i et område med sterke maritime tradisjoner, ankom kong Harald og dronning Sonja i kongeskipet Norge. Klokken 10 steg de i land i Sande.

På området som tidligere huset Sande Paper Mill, er lukten av cellulose borte, og i luften ligger et hint av en helt annen aktivitet. Det gamle fabrikkområdet skal bygges ut med småbåthavn, hotell og opptil 1.600 boliger.

  • Les også:

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kongeparet besøker Vestfold

Det første besøket var på Det store gule huset, der mange av Sandes frivillige organisasjoner er samlet.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Folkefest i strålende solskinn

Fylkesmann Erling Lae tok imot, sammen med Sandes ordfører Karl Einar Haslestad, politimester Christine Fossen og havnesjef Knut Johansen.

På brygga sto også Mina Oddvik og Erik Eyolf Wilthil med de første av det som trolig blir mange blomsterbuketter de kongelige vil motta de nærmeste dagene.

Første post på turprogrammet er et besøk på Det store gule huset, der mange av Sandes frivillige organisasjoner er samlet. Det blir selvfølgelig også folkefest før den kongelige ferden går videre til nabokommunen Re, et navn som kanskje er mest kjent for de historieinteresserte.

På Re sto to viktige slag i den såkalte borgerkrigstiden på 1100-tallet.

NRK.no følger kongeparets besøk i Vestfold.

Kongeskipet ankommer Sande i forbindelse med kongeparets besøk i Vestfold.

SE VIDEO:Kongeskipet kommer til Vestfold