Hopp til innhold

Politiet avslutter søket etter savnet mann

Politiet kommer trolig ikke lenger til å søke etter Rygge-mannen som er savnet fra en hyttetur i Aremark.

Leteaksjon i Aremark
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Even Klund

Innsatsleder i politiet, Even Klund.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Vi må gjøre opp status og se om det eventuelt er noe som gjør at vi kan gjenoppta søket. Per nå ser det ut som at vi runder av, sier innsatsleder for politiet som har deltatt i søket, Even Klund til NRK.no.

Det var på tirsdag at en mann i 30-årene fra Rygge forsvant fra en hyttetur i Aremark. Mannen ble formelt meldt savnet søndag, og letemannskapene har lett siden da.

Klund sier at letemannskapene nå har gått gjennom det som er av stier på både norsk og svensk side. De har ikke gjort noen funn.

– Vi vet at den savnede har vært på hytta. Bilen hans er parkert fire og en halv kilometer unna på svensk side. Et eller annet sted på strekningen mellom bilen og hytta antar vi at han har forsvunnet.

Mistenker dere at det har skjedd noe kriminelt?

– Nei, det har vi ingen mistanke om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leteaksjon i Aremark

Mannens bil står parkert fire og en halv kilometer fra hytta.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Søket er komplisert

Budalsvika

Mannen skal ha oppholdt seg på denne hytta før han forsvant.

Foto: UT.no

Området rundt Budalsvika turisthytte, der mannen oppholdt seg sammen med to andre menn og en kvinne, er omringet av skog og myr.

Det gjør området svært vanskelig å gjennomføre søk i.

– Det er ikke bebyggelse i det hele tatt og det er veldig få veier. Dette er faktisk en nasjonalpark som er vernet, og hvor det ikke er tilgang med bil. Det gjør søket komplisert. Det er enormt store områder som man hypotetisk kan måtte søke i, sier Klund.

Åtte hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder, personell fra Røde Kors, politiet har deltatt i søket etter mannen. I tillegg har Fredrikstad brann- og Redningskorps deltatt med blant annet dykkere.