Hopp til innhold

Politiker kortsvindlet for 30 000

Fylkespolitiker Olav Moe (KrF) ble kortsvindlet for over 30 000 kroner.

MasterCard er et av nettstedene som har blitt hacket

Olav Moe tror hans kredittkort har blitt skimmet i en bensinautomat.

Foto: Matt Rourke / Ap

Fylkespolitiker Olav Moe fra Østfold KrF har opplevd kortsvindel etter det han tror er skimming på en ubetjent bensinstasjon i Østfold. Nylig fikk han en regning på sitt Mastercard som viste reiser han ikke har foretatt.

Olav Moe (KrF)

Olav Moe er belastet for reiser han ikke har foretatt, og varer han ikke har kjøpt.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Det var ganske overraskende. Jeg fikk en regning på over 30 000 kroner som viste mange enkelttransaksjoner. Reiser med fly til nord-Norge, reiser med NSB, en reise til Polen og andre varekjøp, forteller Moe.

Moe sier han fylte drivstoff på en ubetjent bensinstasjon i Østfold 7. februar. Dagen etter startet kortbruken som først ble avdekket nå mot slutten av måneden.

Brukte navnet

Den som har svindlet Moe, har også brukt navnet hans på reisene som er gjort. Det er også oppgitt navnet på en som skal ha reist sammen med svindleren.

– Jeg har aldri reist med fly til Alta, og har dessuten vært på jobb på fylkeshuset i Østfold de dagene reisene har vært gjort, poengterer Moe, som leder fylkesutvalget for samferdsel, miljø og klima.

Nå går turen til politiet for anmeldelse, og til samtaler med kortselskapet for å undersøke mulighetene for å få dekket tapet.

– Jeg har et håp om det skal la seg gjøre, ettersom det er snakk om et kredittkort. Har hørt at sjansene er større da, enn om det hadde vært et vanlig VISA-kort sier Moe.

Mer observant

Olav Moe sier han kommer til å følge enda bedre med på hvordan automatene ser ut når han fyller drivstoff, og se etter skimmingutstyr.

– Det er jo ikke det du først og fremst tenker på etter jobb når du kjører innom for å fylle. Men jeg kommer helt klart til å være mer på vakt heretter.