Hopp til innhold

Gåsvatn har meldt seg ut av Frp

Monica Gåsvatn blir Høyre-politiker.

Monica Gåsvatn

Monica Gåsvatn gir seg ikke som politiker. Nå har hun meldt seg inn i Høyre.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Det skriver sa.no. Fylkespolitikeren forteller at bakgrunnen for valget er det som har skjedd i Østfold Frp det siste halve året.

– Usømmelige opptredener, spredning av trusler og frykt, kjøp og salg av plasser og posisjoner, oppsummerer Gåsvatn til avisa.

Hun viser til bråket som oppstod under nominasjonskampen i Østfold Frp i fjor høst.

Melder seg inn i Høyre

Det kom blant annet frem at lederen av nominasjonskomiteen, Liv Andresen, og fylkesleder i Frp, Leif Eriksen, fikk hvert sitt lesebrett i gave av Erlend Wiborg og Ulf Leirstein.

Monica Gåsvatn har vært Frp-politiker i 16 år. Selv om hun nå har meldt seg ut av partiet, kommer hun ikke til å gi seg som politiker. Isteden har hun blitt medlem av Høyre.

– Jeg er opptatt av borgerlig politikk, og føler det vil være vanskeligere å få gjennomslag for de gode borgerlige sakene som uavhengig representant, sier hun til sa.no.

– Økonomisk rot og maktkamp

Det var Monica Gåsvatns ektemann, Jon Jæger Gåsvatn, som varslet partiledelsen om det han kalte "økonomisk rot og maktkamp til egen vinning".

Jon Jæger Gåsvatn (Frp)

Jon Jæger Gåsvatn (Frp)

Foto: Frp

I fjor tapte han nominasjonskampen mot henholdsvis Ulf Leirstein og Erlend Wiborg.

De sa på sin side at iPad-gavene ikke var ment til personlig vinning. Senere ble de "frikjent" av partiet sentralt for påstandene om bestikkelser.

Monica Gåsvatn vil ikke kommentere om ektemannen skal følge hennes eksempel, og melde seg ut av Frp.