Uavgjort i serieåpningen

Sarpsborg 08 måtte nøye seg med ett poeng etter å ha rotet bort en 2-0 ledelse borte mot Lillestrøm.

Mohammed Elyounoussi scoret to mål

Lillstrøm - Sarpsborg 08 2-2 (0-1)

Sarpsborg 08 fikk en drømmestart på årets eliteserie da Mohammed Elyounoussi sendte gjestene i ledelsen borte over Lillestrøm etter bare syv minutter.

Gjestene hadde ballen mest i en ganske sjansefattig første omgang. Men om sjansene var få, så var de til gjengjeld store.

Palmi Palmason kunne utlignet for hjemmelaget bare fem minutter etter Sarpsborgs ledermål, da han kom alene med Sarpsborg keeper Duwayne Kerr, men sistnevnte gjorde en mesterlig reddning.

Den største sjansen hadde Sarpsborg 08s Tom Erik Breive som dundret et frispark i kryss-stolpen etter 32 minutter.

Dramatisk andre omgang

Det så enda lysere ut for gjestene da Mohammed Elyounoussi scoret sitt og Sarpsborg andre mål for dagen etter 60 minutter.

Gjestene så på det tidspunktet ut til å ta med seg alle tre poengene fra Åråsen.

Men Lillestrøm kom kraftig tilbake på eget gress.Etter 62 minutter ble Petter Vaagan Moen felt innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket.

Vaagan Moen tok selv straffesparket og reduserte sikkert til 1-2.

Bare tre minutter senere var samme Vaagan Moen involvert igjen. Hans frispark gikk via muren og sendte Sarpsborg keeper Duwayne Kerr ut i full strekk.

Sarpsborg keeperen fikk slått ballen i stolpen , før den til slutt endte opp hos Thorstein Helstad som satte ballen i mål , og dermed 2-2.

Begge lag skapte sjanser de siste tjue minuttene, men det ble ikke flere mål og det endte altså med 2-2 og poengdeling på Åråsen.