Hopp til innhold

– Vi må takle stiv kuling fra havet

Været i Haugesund skal på ingen måte være en faktor for resultatet mellom Vard og Fredrikstad i kveld.

Lars Bakkerud

Lars Bakkerud ønsker å se et hardtkjempende Fredrikstad i kveld.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

Fredrikstad FK har hatt en varierende start på sesongen i 1. divisjon, og står så langt med tre poeng på like mange kamper.

I kveld møter rødbuksene Vard i Haugesund, og FFK-trener Lars Bakkerud ønsker å se et bortelag som kjemper hardt for poengene.

– Vi må bli enda mer nøye med detaljer og de enkle tingene vi skal gjøre. Vi må også ha enda mer disiplin i de periodene tingene ikke stemmer for oss, sier han til fredrikstadfk.no.

Vil ikke høre om været etter kampen

Dagens verter har startet sesongen med en seier og ett tap. Bakkerud tror at kveldens kamp kommer til å bli tøff, og han er helt klar på at om dersom det skulle bli tap – ja, da er det i hvert fall én ting spillerne ikke skal skylde på etterpå.

Været.

– I Haugesund kan det plutselig stå stiv kuling inn fra havet, og da må vi beherske det. Det kommer ikke engang til å være et tema i forhold til unnskyldninger for å ikke vinne kampen. Vi skal stå opp og gjøre en knallhard jobb, også skal vi tørre å spille fotball, sier han til klubbens hjemmesider.

For ordens skyld er det meldt om laber bris og vindstyrker på mellom seks og ni meter i sekundet i Haugesund i kveld.

Sist gang de to lagene møttes var i eliteserien i 1976. Den gang endte kampen i Østfold 3-3, mens returoppgjøret endte 3–4 i favør Fredrikstad. Kveldens kamp starter klokken 19.00.

Fredrikstad stiller med følgende lag i kveld:

Jon Masalin – Juan Diego Madrigal, Lars Grorud, Vidar Martinsen, Haitam Aleesami – Ole Jørgen Halvorsen, Julius Adaramola, Hans Erik Ramberg, Simen Standerholen – Henri Anier, Robert Stene.

På benken: Håvard Jensen, Ole Strømsborg, Khalifa Jabbie, Simen Rafn og Mohammed «Momo» Gueye