Hopp til innhold

Sjåføren er siktet etter ulykken

Sjåføren av bussen som var involvert i en utforkjøring på E6 lørdag morgen sitter i arresten siktet for brudd på vegtrafikkloven.

Bussvelt i Rygge

Ulykken skjedde i åtte-tiden lørdag morgen. 16 personer ble sendt til sykehus.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

En buss med 21 personer kjørte lørdag morgen ut av veien og veltet på E6 mellom Moss lufthavn Rygge og Årvoll.

16 personer ble sendt til sykehus etter ulykken. Passasjerene ombord i bussen var på vei hjem til Kina etter en rundtur i Norge. De skulle mot Gøteborg og videre til København for så å fly til hjemlandet søndag.

Skal videre til Danmark

Lørdag kveld var 14 av de kinesiske passasjerene skrevet ut av sykehuset etter å ha blitt undersøkt.

– De sitter nå på et hotell i Sarpsborg og venter på en buss som skal frakte dem videre til København. Bussen er på vei fra København akkurat nå, og den vil nok kjøre tilbake dit ganske raskt etter at den har kommet til hotellet og plukket opp turistene, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Arne Olav Haraldstad til NRK.

Østfold-politiet har fått bistand fra den kinesiske ambassaden i Oslo til å håndtere alle de involverte kineserne.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Innsatsleder Jon Erland Fløgstad forteller om ulykken.

Buss veltet på E6 i Rygge

Siktet for uaktsom kjøring

De to siste personene ligger fremdeles innlagt på sykehus. En person ligger på sykehuset i Fredrikstad, mens en kvinne i 60-årene ligger på Oslo universitetssykehus.

– Det skal være snakk om moderate skader på begge disse personene, men de blir liggende inne til observasjon, sier Haraldstad.

Operasjonslederen kan foreløpig ikke si noe mer om årsaken til ulykken, men han forteller at den litauiske sjåføren av bussen nå sitter i arresten i Sarpsborg.

– Sjåføren sitter nå pågrepet hos oss. Juristen vår har valgt å sikte ham for uaktsom kjøring. De tekniske undersøkelsene av bussen og avhør vil si noe mer om hva som er årsaken til ulykken, sier han.

Politiet har tatt rutinemessige blodprøver av sjåføren, men det skal ikke være mistanke om at han var beruset da han kjørte bussen.

Bruker tolk i avhørene

– Den litauiske sjåføren er foreløpig siktet etter veitrafikkloven paragraf 3, som gjelder generell uaktsomhet i trafikken, sier jourhavende jurist Cecilie Evju i Østfold politidistrikt til NTB.

Hun legger til at politiet vil vurdere om det blir en annen siktelse etter hvert.

Politiet har avhørt sjåføren og en i det kinesiske reisefølget. Ytterligere en kineser vil bli avhørt. Politiet bruker tolk under avhørene av de tre.