Hopp til innhold

Sterk kritikk mot Følstads lederstil

Styrelederen i FFK Sport AS får sterke anklager mot seg på grunn av lederstilen sin.

Følstad
Foto: Sebastian Nordli / NRK

Biørn Arnesen, som satt som styremedlem i Styret FFK i et års tid, forteller om det han mener er et forferdelig samarbeidsklima mellom Styret FFK og FFK Sport AS, som ga seg flere utslag blant annet på de to styrenes felles møter.

Biørn Arnesen var en av flere som ble med i styret i mars 2012, da Umbach Hansen ble ny styreleder i FFK. Samarbeidsproblemene mellom styrene har vist seg flere ganger, og Arnesen sammenfatter det slik:

- Aldri opplevd maken

- Jeg vil si det på den måten at jeg har blitt overhøvlet av herr Følstad til de grader. Jeg har sittet i styre og stell hele mitt liv, og har aldri opplevd maken.

Ifølge Arnesen har Følstad skjelt ut andre styremedlemmer i sponsormøter. Han tar det ille opp når han blir stilt kritiske spørsmål, og han har generelt sett en konfronterende lederstil.

Biørn Arnesen, Gjensidige

Biørn Arnesen jobber i Gjensidige, men har også en lang liste med tidligere og nåværende styreverv. Han sier han aldri har opplevd maken til Karl Anders Følstad.

Foto: Helene Hillestad/NRK

Runde to med anklager

Det er ikke første gangen det kommer sterk kritikk mot Følstad. Høsten 2012 trakk Jan Rafn seg fra styret i FFK, etter å ha sittet der i tre år. Den 4. september skrev han i sin blogg at Følstad er maktsyk, arrogant og uten folkeskikk. Biørn Arnesen støttet Rafn's syn da, og vurderte selv å trekke seg fra styret, men bestemte seg for på bli sittende fram til årsmøtet i vår.

Ingen kommentar

Følstad ønsket ikke å kommentere anklagene den gangen, og han har lignende svar når NRK Østfold spør ham i formiddag. NRK har dermed heller ikke fått svar på de spesifikke anklagene som er rettet mot styrelederen.

- Jeg ønsker overhodet ikke å kommentere dette , sier Følstad.

- Det blir håpløst.