Hopp til innhold

– Den ukjente mannen ble drept

– Offeret har en skorpiontatovering på halsen, forteller politiet som fortsatt ikke kjenner identiteten til mannen som ble funnet i vannet ved Trøskenbrua lørdag.

Drept mann funnet i Sarpsborg

Krimsjef i Sarpsborg, Kai Andersen bekrefter at mannen som ble funnet død, er drept.

Foto: Sebastian Nordli/Birger Kjølberg/NRK

Det opplyste politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Avdøde var påført skader som viser at vi står ovenfor en drapssak. Som følge av dette har Østfold politidistrikt iverksatt full drapsetterforskning, fortalte Brøske.

Hva slags skader det er snakk om vil ikke politiet kommentere av hensyn til etterforskningen. De kan heller ikke si noe om hvordan mannen ble drept, men utelukker drukning.

Mannen ble funnet død i Glomma ved Trøskenbrua i Sarpsborg av en ung gutt lørdag. Politiet har foreløpig ikke kjennskap til mannens identitet eller årsaken til dødsfallet.

– Vi står foran en svært utfordrende etterforskning. Vi har å gjøre med et drap med ukjent gjerningsmann. Vi er usikre på drapstidspunktet og kjenner ikke til drapsåstedet. Vi er også usikre på om funnstedet er det samme som drapsstedet. Vi kjenner heller ikke identiteten til drapsofferet, sier krimsjef i Sarpsborg Kai Andersen.

Teksten fortsetter under videoen.

Mannen som ble funnet ved Trøskenbrua i Sarpsborg lørdag ble drept. Det opplyste politiet på en pressekonferanse i dag. Nå ber de publikum om hjelp for å løse drapssaken.

Politiet holdt i dag pressekonferanse i Sarpsborg om mannen som ble funnet død i Glomma.

Ingen mistenkte

Sarpsborg-politiet har siden funnet av den døde personen brukt flere dager på funnstedet for å sikre tekniske spor.

De har også brukt helgen og starten av uken på å snakke med de nærmeste naboene til Trøskenbrua. Likevel står de nærmest uten spor i saken.

– Gjerningspersonen eller personene er ukjente.

– Dette er en svært vanskelig sak, hvor vi er helt avhengige av publikumshjelp, sier Andersen.

Ifølge Sarpsborg-politiet skal avdøde være en mann mellom 25 og 40 år gammel. Han skal være 168 centimeter høy, ha slank til normal kropp og mørkt hår med viker.

– Han ser ut til å være av utenlandsk opprinnelse. Han har ikke et nordisk utseende, men er heller ikke farget. Vi kan ikke utelukke at han er norsk statsborger, sier Andersen.

Av spesielle kjennetegn har mannen en skorpion tatovert på høyre side av halsen.

Teksten fortsetter under bildet.

Likfunn Trøsken bru

En person ble funnet død ved Trøskenbrua i Sarpsborg lørdag ettermiddag.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Ukjent drapstidspunkt

Når mannen ble drept er ennå ikke kjent for politiet.

– Men på bakgrunn av obduksjonsrapporten kan vi slå fast at drapet har skjedd i månedsskiftet mai-juni, sier Andersen.

Politiet vil nå jobbe for å finne identiteten til offeret..

– Det er det aller viktigste for oss nå. Det er også viktig for oss å komme i kontakt med personer som har vært i området ved funnstedet fra månedsskiftet mai-juni frem til han ble funnet lørdag 8. juni kokka 17, sier Andersen.

Spesielt er det interesserte i å komme i kontakt med personer som har fisket i området.

Personer som har vært i området eller vet hvem offeret er kan kontakte politiet på 69 11 33 00. Telefonen vil være bemannet døgnet rundt.