Hopp til innhold

Politiet leter etter drapsstedet

Politiet i Sarpsborg har både i går og i dag undersøkt flere adresser i Sarpsborg - på leting etter stedet Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept.

Mann drept i Sarpsborg

Kripos: Politiet samarbeider med Kripos i undersøkelsene på flere adresser i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Vi jobber med å undersøke de stedene han har oppholdt seg i forkant av at han ble drept, og sjekker ut flere steder. Vi har ikke funnet stedet der han ble drept ennå, og det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner ennå, sier krimsjef i Sarpsborg, Kai A. Andersen til NRK.

Politiet startet undersøkelsene på eiendommen i Sarpsborg i går.

Eieren av huset forteller til NRK at den drepte har bodd i en containerleilighet i hagen på eiendommen inntil nylig. Han karakteriserer den drepte som stille og rolig, og som en person som aldri sa stort.

Politiet jobber tett sammen med Kripos, og håper at flere tips fra publikum skal kunne lede dem nærmere drapssted. Tidligere i dag offentliggjorde politiet både bilde og navn på den drepte, med håp om at flere skal komme med opplysninger til politiet. Mannen skal ikke ha hatt nær familie i Norge.

Snever omgangskrets

– Vi får fremdeles inn tips, men strømmen av henvendelser har nok avtatt noe. Det kan se ut som at den avdøde har hatt en snever omgangskrets, han har ikke hatt kontakt med så mange, og vi ønsker at alle som har hatt kontakt med ham, henvender seg til oss. Alt er av interesse. Vi ønsker også flere observasjoner fra funnstedet i Trøsken, så vi behøver hjelp fra publikum, fortsetter Andersen.

Andersen vil ikke si noe om hva slags miljø den drepte tilhørte.

Mannen som ble funnet ved Trøskenbrua i Sarpsborg lørdag ble drept. Det opplyste politiet på en pressekonferanse i dag. Nå ber de publikum om hjelp for å løse drapssaken.

Mann trolig drept

Irak-kurdisk miljø

– Det kan jeg ikke si noe konkret om nå. Dette er noe vi driver og kartlegger. Vi leter overalt, ikke i noe spesielt miljø. Vi har kontakt med det irak-kurdiske miljøet, dét kan jeg si, fortsetter Andersen.

I ettermiddag jobber politiet på en adresse i Sarpsborg, og har satt opp sperringer og skjerming for å kunne jobbe uforstyrret. Nå håper Andersen at bildet av den drepte skal gi flere tips i saken. De siste dagene har skorpion-tatoveringen hatt stort fokus, men dette er ikke noe politiet ser nærmere på.

– Tatoveringen er ikke noe hovedspor lenger. Den brukte vi bare i forbindelse med identifiseringen, sier Andersen.

Åsted?

Politiet gjennomsøker flere adresser i Sarpsborg, på jakt etter stedet der Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept.

Foto: Sebastian Nordli/NRK