Hopp til innhold

- Formen er på topp

FFKs unge ving, Tarik Elyounoussi (20), mener selv han er i storform før kveldens kamp mot Brann i Bergen.

Tarik Elyounoussi
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Motivasjonen er på topp og formen er veldig bra. Jeg gleder meg til kamp, og satser på å score et mål eller flere i kveld, sier Elyounoussi til NRK Østfold.

LES: - Skal bli bedre på bortebane

FFK-spillerne reiste til Bergen ved ett-tiden lørdag ettermiddag, og brukte kvelden i går til en lett treningsøkt. Dagen i dag blir brukt til oppladning før den store åpningskampen klokken åtte i kveld.

Følg kampen live HER!

På landslaget?

Og en Tarik Elyounoussi i storform kan bli et viktig kort for FFK. Klubbledelsen mener på sin side at unggutten allerede er klar for landslaget.

- Ja, vi i FFK mener at han bør få en mulighet til å vise seg frem på A-landslaget også. Jeg var faktisk litt overrasket over at han ikke fikk sjansen mot Montenegro, sier FFKs sportslige leder Terje Jensen til VG.

Inntar Bergen

Rundt 400 FFK-supportere er ventet til Bergen for å støtte spillerne i kveld. Mange av supporterne lader opp til kampen på Champion pub. Der er stemningen høy.

- Vi gleder oss og har tro på seier, sier supporterne NRK Østfold har snakket med.

FFK-supportere i Bergen

FFK-supportere på Champion pub i Bergen.

Foto: Shemsi Bunjaku

Trener Anders Grönhagen håper også på seier, men er fullstendig klar over at det ikke blir lett.

- Vi møter seriemesterne fra 2007 og vet at det blir tøft, men vi har tro på at vi kan slå alle lag, sa Grönhagen til NRK Østfold for få dager siden.

- Gresset vil prege kampen

Brann-trener Mons Ivar Mjelde tror på seier over Fredrikstad søndag. Men forholdene på banen er ikke optimale.

LES: - Gresset vil prege kampen

- Jeg tror gressmattene i tippeligaen vil prege kampene i åpningsrundene. Det vil bli kaldt, surt og gjørmete, men vi må ikke la oss vippe av pinnen av den grunn. Jeg har forberedt spillerne på hva som møter dem der ute, sier Mjelde.

Shabani syk

Et skår i gleden for FFK er at midtstopper Agim Shabani er blitt forkjølet. Han trente ikke i går kveld, og måtte sove i eget rom i natt for å unngå å smitte andre. Shabani er derfor helt uaktuell for trener Grönhagen.

- Det er selvfølgelig trist. Jeg tar mest sannsynlig flyet hjem, så jeg må nok se kampen fra sofaen, sier Shabani til NRK Østfold.

Sjekk historiske filmklipp fra NRK under:

SE VIDEO: Cupfinalen mellom Fredrikstad og Brann i 1950

SE VIDEO: Cupfinalen i 1935 mellom Fredrikstad og Sarpsborg