Hopp til innhold

Supertalent til Sarpsborg 08

Mame Mbar Diof, lillebroren til Manchester Uniteds Mame Biram Diouf, lånes ut av Molde til Sarpsborg 08.

Mame Mbar Diouf lånes ut fra Molde til Sarpsborg 08

Mame Mbar Diouf lånes ut fra Molde til Sarpsborg 08 denne sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Klubbene ble enige om låneavtalen tirsdag kveld og sportslig ansvarlig i Sarpsborg 08, Cato Klaussen, er veldig godt fornøyd.

– Det betyr mye for oss. Han er en god og ung spiller, og det er hyggelig at Molde mener vi er den beste kandidaten i Norge til å utvikle han videre som fotballspiller, sier Klaussen til NRK.no.

Gode gener

Mame Mbar Diof er lillebroren til Mame Biram Diouf, som tok eliteserien med storm i fjor og ble hentet til Manchester United i slutten av fjorårssesongen.

Klaussen har store forventninger til unggutten og tror han kommer til å gå rett inn på laget.

– Mbar fyller 19 år i dag og har selvfølgelig et stort utviklingspotensiale. Men han har en fantastisk god teknikk og et veldig flott venstrebein. Han vil passe godt på venstrekanten hos oss, sier Klaussen.

Kan hentes tilbake til sommeren

Utlånsavtalen gjelder i utgangspunktet ut året 2010.

Molde FK har imidlertid en rett til å kunne hente spilleren tilbake i neste overgangsvindu.

– Mbar har hatt en fin utvikling den seneste tiden i Molde’s blå-hvite trøye. Konkurransen om en plass på eliteserielaget er tøff og partene har derfor funnet det fornuftig å inngå et samarbeid med Sarpsborg i håp om videre spissing av Mbar’s kvaliteter gjennom muligheten til å få spille i 1. divisjon, skriver Molde på sine nettsider.