Hopp til innhold

Mistenkes for flere sex-overgrep

Spesialenheten for politisaker mistenker at den sex-siktede politimannen fra Østfold har misbrukt langt flere kvinner enn han er siktet for til nå.

Den respekterte politimannen og lokalpolitikeren er nå mistenkt for seksuelle overgrep mot ti kvinner, skriver Dagbladet.

I avhørene av de fornærmede skal det ha kommet fram at politimannen ved 24 forskjellige anledninger skal ha brukt politistillingen til å skaffe seg seksuell omgang eller ha krenket kvinner seksuelt.

– Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen. Men det er korrekt at vi nå mistenker den siktede politimannen for en god del straffesaker, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker, til avisa.

Nye avhør

Mannens PC ble beslaglagt da han ble siktet i vinter og ifølge Dagbladet er det informasjon på datamaskinen som har ført til det politiet mener er et gjennombrudd i saken.

Etterforskningslederen bekrefter at politiet nå ønsker å forhøre mannen om de nye forholdene.

– Etter avhøret vil saken bli vurdert og eventuelt tiltale vil bli besluttet av sjefen
for Spesialenheten for politisaker, sier Wold.

LES OGSÅ:

– Saken har to sider

Advokat Oscar Ihlebæk, som forsvarer politimannen, sier til Dagbladet at denne saken åpenbart har to sider.

Ifølge Ihlebæk er det bare få uker siden Spesialenheten friga sakens dokumenter, noe som har ført til at de har ventet med å tilkjennegi det de mener er sakens faktum.

– Jeg har naturligvis ikke på grunn av dette kunnet gi min klient råd om å gå i avhør før mistankegrunnlaget er presentert og tilkjennegitt. Vi skal etter hvert ta stilling til om politimannen skal gå i avhør, eller om vi skal få vårt syn på saken fram på en annen måte, sier Ihlebæk.

Den siktede politimannen er sykemeldt og ikke i tjeneste for tiden. Han har også meldt forfall til møtene i kommunestyret og formannskapet.