Hopp til innhold

Halden-syklist spent før VM-debuten

– Mye dreier seg om å få en god start, sier Emilie Moberg fra Halden, som nå er klar for sitt første senior-VM på sykkel.

Konkurransen går i Australia, og på lørdag sykler Moberg fellesstarten for kvinner. Og hun gleder seg.

– Jeg har vært her en uke, og nå har jeg ventet lenge. Det skal bli godt å komme i gang, sier hun på telefon fra Australia.

– VM-løypen er tøff

Noe resultatmål har hun ikke satt seg for mesterskapet, men hun har et lite håp om å prestere bra.

– Det er første gang jeg kjører VM og jeg tror de to første rundene blir avgjørende. Er jeg fortsatt sterk og med da, så kan jeg komme ganske langt.

Landeveissyklisten fra Halden har testet VM-løypen i to dager og hun ser for seg at det kan bli relativt tøft.

– Det kommer en bratt bakke ganske tidlig, etter den kommer en ny kort bratt bakke. Det er et relativt hardt parti, sier Moberg, som sier hun trives best i korte bratte bakker.

Stresser ikke

Ifølge Halden Arbeiderblad har aldri har en lokal syklist deltatt i et senior-VM på sykkel, og uttaket beviser at sportssjef Steffen Kjærgaard og de andre toppene i Norges Sykkelforbund har urokkelig tro på henne - også mot fremtidig OL-deltagelse.

– Jeg kommer ikke til å stresse i dette verdensmesterskapet, siden det er første gang jeg er med. Jeg ser på dette som erfaring til videre satsing.

Moberg meldte før denne sesongen overgang fra Halden CK til Team Hitec Products UCK. Hun er ansett som en ekstremt lovende ung rytter, med en spesielt god spurt.