Hopp til innhold

Sarpsborg 08 møter Fredrikstad i «funball»

Årets første lokaloppgjør mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08 går av stabelen i Østfoldhallen onsdag.

Supportere fra Sarpsborg og Fredrikstad

Supportere fra Fredrikstad og Sarpsborg kan se årets første lokaloppgjør i Østfoldhallen, onsdag.

Foto: NRK/Montasje / NRK

Fotballsesongen starter for alvor med åpningen i Eliteserien 20. mars. Før den tid skal det spilles flere mer eller mindre viktige treningskamper, og den aller første går av stabelen i Østfoldhallen i morgen, onsdag.

Da skal nemlig årets første lokaloppgjør mellom rivalene Sarpsborg 08 og Fredrikstad FK spilles.

Og det er tittelen om Østfolds «funball-stolthet» som skal deles ut. Alt satt i regi av Johan Golden og Henrik Elvestad i TV-programmet Golden Goal.

– Blir nok Sarpsborg på meg

Og vet du ikke hva «funball» er, så får du forklaringen av iniativtaker Henrik Elvestad her:

– Det er en slags plastball som man er inni, hvor man bare har beina frie utenfor. Resten av kroppen og hodet er inni denne ballen, og man kan smelle inn i hverandre uten at det gjør noe. Også ser man dårlig inni der og det blir varmt, så det blir spennende å se hvordan dette funker, sier han.

LES OGSÅ:

Det er sju spillere på hvert lag - altså seks utespillere pluss keeper. Og programlederne Elvestad og Golden skal spille for hvert sitt lag. Hvem som skal spille hvor, har de imidlertid ikke blitt enige om enda.

– Vi har ikke klart å bli enige om det enda. Johan har hytte i Halden, også ble moren hans født på Fredrikstad sykehus, så han mener at han skal spille på Fredrikstad - så det er mulig det blir Sarpsborg på meg, sier Elvestad til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Johan Golden (t.v) og Henrik Elvestad

Johan Golden (t.v) og Henrik Elvestad er mennene bak årets første lokaloppgjør i Østfold.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

– Blir mye latter og humor

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune vet ikke alt for mye om konseptet «funball», men han mener at spillerne går for seier mot rivalene - som alltid.

– Alltid når vi møter Sarpsborg så går vi for seier, kjenner jeg gutta rett så vil de gjerne vinne dette. Men dette er vel mest for moro skyld, og da stiller vi i Fredrikstad selvfølgelig opp, sier han.

LES OGSÅ:

Aune vet heller ikke så mye om talentet til programlederne Golden og Elvestad, men har et lite håp om at han får en bedre spiller enn trenerkollega, Roar Johansen.

– Jeg håper bare at Golden er bedre enn han andre. Dette blir bare morsomt, og det blir sikkert mye latter og mye humor. Det er mange av spillerne våre som kjenner spillerne i Sarpsborg, og vi trenerne kjenner hverandre godt, så dette blir veldig morsomt å få med seg, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tom Freddy Aune

Tom Freddy Aune gleder seg til kampen på onsdag, og innrømmer at han satser på seier.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Vinner alltid av prinsipp

Skal vi derimot tro Henrik Elvestad, så er det han som en den beste funball-spilleren av de to programlederne. Han levner også motstanderlaget liten sjanse, uavhengig av hvilket lag han selv skal spille for.

– Du skal ikke se bort fra at jeg er bedre en Golden, og jeg kan love at laget mitt vinner, det gjør jeg alltid av prinsipp. Man skal alltid vinne, hvis ikke er det ikke noe poeng i å møte opp, sier han.

Og ønsker du å få med deg årets første lokaloppgjør, så begynner kampen 14.45 i Østfoldhallen i morgen, onsdag.