Hopp til innhold

Svenskeordfører forstår ikke at det kunne skje

Ordføreren i Tanum er ikke nådig i sin kritikk etter at Godafoss begynte å lekke olje på nytt.

Godafoss

Her ser vi Godafoss bli slept ut av skjærgården etter grunnstøtingen.

Foto: Kystverket

Godafoss, som grunnstøtte utenfor Hvaler, er i ferd med å bli slept til Odense i Danmark. Utenfor svenskekysten begynte det å lekke olje fra havaristen igjen tirsdag ettermiddag.

Les også: Godafoss lekker olje igjen

– En veldig stor tabbe

Ordfører Clas-Åke Sörkvist i Tanum reagerer kraftig på oljesølet. Godafoss burde aldri fått lov til å seile, sier Sörkvist.

Clas-Åke Sörkvist

Ordfører Clas-Åke Sörkvist.

– Hva er det man holder på med? Her har man hatt en stor redningsoperasjon da det stod på grunn på Hvaler, og så lar man skipet gå langs hele kysten her uten å ha gardert seg mot at den er tom for olje. Det er noen som må ha gjort en veldig stor tabbe her.

LES:

Grunnstøting på Hvaler
Alt om grunnstøtingen på Hvaler

Godt forberedt

Den svenske kystvakta kartlegger skjærgården i jakten på olje fra lasteskipet Godafoss. Olje slapp ut i går, da det grunnstøtte skipet startet overfarten til Odense. Vakthavende Ragnhild Bussqvist i Kystvakta sier det er observert olje i nærheten av Koster, men det er ingen umiddelbar fare:

– Direkte umiddelbar fare er det vel ikke, for oljen ligger ganske lang ut til havs. Vi har forberedt oss skikkelig og kjørt ut oljevernutstyr til Koster. Vi har ikke fått noen informasjon om hvor mye som er igjen i tankene.

LES:

«Godafoss» skal slepes til Danmark
Vil ha fortgang i fuglevask