Hopp til innhold

- Drepte ikke med overlegg

Mannen som er tiltalt for overlagt drap, hevder drapet ikke var gjort med overlegg.

Drap i mysen

Den tiltalte nekter for at drapet var utført med overlegg.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

35-åringen som står tiltalt for overlagt drap på naboen sin i Mysen erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen da rettssaken mot han startet i Heggen og Frøland tingrett i formiddag.

Drapet skjedde etter at han hadde vært på byen med offeret. Han forklarer at de to havnet i krangel på utestedet Brukbar. Kranglingen blusset opp senere på natten, etter at de hadde dratt fra byen og hjem til tiltalte.

LES OGSÅ:

Havnet i slosskamp

Drapet skjedde ved 3-tiden om natta utenfor huset til tiltalte. Han forklarte i retten at han og offeret endte i slosskamp i gangen.

Tiltalte forsøkte da å jage mannen ut ved å slå ham med en mag-lite-lommelykt. Da han ikke lyktes, løp han og hentet pistolen, sa han i retten.

Tiltalte sa at han først bare hadde tenkt å skremme med våpenet, og hevder han hadde glemt at det var ammunisjon i magasinet.

– Drepte ikke med overlegg

Den tiltalte sier i retten at han ikke handlet med overlegg. Han innrømmer imidlertid straffeskyld for alle øvrige forhold i saken.

Tiltaltes nevø og hans kjæreste var med hele kvelden, og det unge paret skal vitne senere i dag.

Tiltalte husker ikke at han skjøt, heller ikke at det var han som ringte AMK og varslet om drapet. Han beskriver drapet som en tragedie som aldri skulle skjedd

Han sa i retten at han er veldig lei for alt han har påført både offerets og hans egen familie, og fremholder at han og offeret aldri hadde kranglet før.

LES OGSÅ: