Hopp til innhold

Kjørte på russepresidenten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Haldenrussen skulle overnatte på skolen, men ble forstyrret av ubudne gjester. I forsøket på å stoppe dem ble russepresidenten påkjørt. Tre personer er pågrepet.

Andreas Haga, russepresident Risum vgs

Russepresident på Risum, Andreas Haga, kommer til å fortsette russetiden som planlagt.

Foto: Privat

Natt til i dag skulle Haldenrussen overnatte på Risum videregående skole. De ble forstyrret av ubudne gjester i en bil som kom for å kaste egg.

Men eggkasting var ikke det som stod høyest på lista til Haldenrussen. De ville ikke ha overnattingen og grillingen ødelagt, derfor gikk russepresident på Risum, Andreas Haga, for å be dem om å dra.

– Det kom noen opp på parkeringsplassen, og skulle være pøbler og kaste egg. Jeg tenkte at jeg skulle si i fra til dem, så jeg prøvde å stoppe bilen, sier Andreas Haga.

- Trodde de skulle stoppe

Men sjåføren hadde ingen planer om å stoppe. I stedet gav han gass, og kjørte på russepresidenten. Bilen traff Haga i leggen, så han fløy over panseret og landet på asfalten på andre siden. Heldigvis slapp han unna uten store skader.

– Det går bra. Jeg har vært veldig heldig. Jeg trodde jeg hadde knekt leggen tvert av, men det hadde jeg heldigvis ikke. Så jeg er bare helt mørbanka, sier Haga.

Haga kjenner ikke personene som kjørte på ham, og vet ikke hvorfor de var der utover at de skulle kaste egg. Han så heller ikke hvem som satt i bilen fordi det var mørkt.

Tre personer pågrepet

Etter ulykken ble en 20-åring og en 18-åring pågrepet, mistenkt for å ha vært med i eller kjørt bilen. Enda en person i samme alder er pågrepet, og alle tre blir avhørt i dag.

– Vi etterforsker saken for fult og gjennomfører avhør. Vi ser alvorlig på saken, sier politibetjent Kjell Undrum i Haldenpolitiet.

Russefeiringen fortsetter som planlagt

På grunn av ulykken avlyste Haldenrussen den såkalte "Terrordagen" som de skulle hatt i dag, men hendelsen kommer ikke til å legge en demper på resten av russefeiringen.

– Videre så er det ikke noe annet som blir avlyst, sier Haga.

Og selv om Haga er rystet etter episoden, kommer han til å lappe sammen den ødelagte russebuksen og fortsette feiringen.

– Det er sånn du tenker at ikke skal skje deg. Men det har gått bra, så det får ikke så store konsekvenser. Jeg får vel kanskje ta det litt med ro, og ikke prøve å stoppe flere biler i hvertfall, sier han.