Hopp til innhold

Overrasket over politimannens ærlighet i retten

Den ene av kvinnene som skal ha vært offer for den tiltalte politimannen i Moss, sier hun er overrasket over hvor ærlig han forklarer seg i retten.–

Tiltalt i vitneboks

Rettstegning av den tiltalte politimannen mens han avgir forklaring.

Foto: Tegning av Karl Gundersen

Men på punktet om de har hatt sex, sa den tiltalte politimannen at han ikke hadde sex med kvinne nummer to. Hun har hevdet det motsatte i sin forklaring i retten.

– Forberedt på at han kom til å nekte for sex

Bortsett fra dette ene punktet er forklaringene til de to partene ganske like, sier kvinnens bistandsadvokat Kristin Berglund.

– Min klient er overrasket over hvor ærlig han forklarer seg. Hun var forberedt på at han ikke kom til å innrømme å ha hatt sex med henne, og det har han heller ikke gjort, sier Berglund.

Hovedforhandlingene i saken fortsetter med avhør av nye vitner, fornærmede og tiltalte. I tillegg skal det legges frem en del dokumentasjon.

Chattelogger fra nettsamtaler han har hatt med jentene, er helt sentrale bevis for aktoratet.

I går forklarte et nytt vitne, 16-årige «Berit» seg. I september 2009, da hun var 15, kontaktet politimannen henne på MSN. «Berit» tror han sannsynligvis har fått tak i kontaktinformasjonen på nettstedet Tagged, som er en møteplass på nettet.

Les også: Politimann nekter for sex

- Seksuelt relatert

I kommunikasjonen med «Berit» brukte han e-postadressen orgasmeeksperten@hotmail.com. Han utga seg for å være Henriette på 17 år, som delte leilighet med en venninne.

– Temaene var for det meste seksuelt relatert, svarte «Berit» på spørsmål fra aktor om hva de snakket om.

Politimannen skal ha mast for å få henne til å kle av seg foran webkamera, noe «Berit» ikke gjorde. På et tidspunkt fikk 16-åringen tilsendt et bilde av to personer som hadde sex.

– Henriette sa at det var venninnen som hun delte leilighet med som hadde sex, sa jenta i retten.

Les også: Svarer for flere sexanklager

– Vurderte det aldri

Han skal også ha mast på å få møte «Berit», og kom med en rekke forslag.

– Satte Henriette deg i kontakt med andre personer, spurte aktor.

– Ja, med tiltalte. Jeg fikk e-postadressen sånn at jeg kunne legge ham til på MSN. Det gjorde jeg ikke. Så tok isteden han kontakt med meg under sitt virkelige navn.

Les også: Sextiltalt i retten: – Vi hadde ikke sex

– Han spurte om jeg hadde erfaring med eldre menn. Han ville møte meg og spise middag. Han fremhevet at det var ufarlig, og han skulle gi meg en av mine beste opplevelser noensinne.

– Men jeg vurderte aldri å møte ham, sa «Berit».

Til slutt skal hun ha blokkert politimannen, slik at han ikke kunne kontakte henne igjen. Det skal ha skjedd i februar 2010.

Les også: – Jeg angrer på at jeg kontaktet politiet