Hopp til innhold

Fyll, slåssing og promillekjøring på Rudskogen

Politiet i Østfold har hatt en svært hektisk natt på jobben. – Rudskogen har holdt oss i live i natt, sier operasjonsleder Paul Horne.

Campen på Rudskogen

Politi og vakter hadde mye å gjøre på campene på Rudskogen i natt.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Politiet har registret ni punkter fra Rudskogen på dagens politilogg. Mye fyll og bråk førte til at det ble en svært hektisk natt på jobben for politistyrkene som var til stede på Gatebil på Rudskogen.

– Natten har vært veldig masete. Det er Rudskogen som har holdt oss i live, så vi har fått engasjert oss gjennom natta, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Paul Horne.

– Det har vært veldig mye ordensforstyrrelser i natt. Når 40.000 blir samlet på ett sted, så blir det noe ut av det.

Mann ble skallet ned

Klokken 00.43 måtte politiet i aksjon for første gang for natten. En 20 år gammel mann hadde blitt skallet ned. Mannen slapp fra det uten skader, men forholdet vil bli anmeldt.

– Han var uskadd, så vi bare imot personalia på mannen. Han hadde også navnet på personen som skallet ham ned, så der vil vi rydde opp i ettertid. Dette er det vi kaller for en legemsfornærmelse, og da må fornærmede selv levere inn en anmeldelse på forholdet, og det vil bli gjort, sier Horne.

Les også:

Deretter gikk det slag i slag for politimannskapene.

Fire bråkmakere på åtte minutter

Klokken 01.10 ble en 20 år gammel mann pågrepet og anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha deltatt i et slagsmål.

Tre minutter senere ble nok en 20-åring pågrepet. Også han blir anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha kastet fulle ølbokser inn i folkemengden.

– Han som gjorde dette er tatt med inn av politiet og blir anmeldt. Han får også et forelegg på 5000 kroner. Adferd som dette er noe vil velger å slå ned på, heldigvis ble ingen skadet av ølboksene, sier Horne.

Innen klokken hadde rukket å bli 01.18 hadde politiet tatt hånd om enda to personer. En 20 år gammel mann ble pågrepet for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet, mens en 19-åring ble innbrakt på grunn av beruselse.

Se bilder fra Gatebil 2011 her!

Nordmenn og svensker i krangel

En drøy time senere ble politiet hindret i å utføre arbeidet sitt av en 19 år gammel mann. Mannen ble pågrepet og anmeldt for hendelsen.

02.30 fikk politiet melding om at fem-seks personer var involvert i en slåsskamp på en av campene på området.

– Det var ikke noe stor dramatikk rundt det. En patrulje kjørte inn på en av campingplassene der oppe og kom over to-tre nordmenn og tre svensker som kranglet. Det roet seg kjapt og partene tok til fornuft og gikk hver til sitt.

– Dette var egentlig mer krangling enn en slåsskamp, sier Horne.

Les også:

Før natten var over rakk politiet også å pågripe en 28 år gammel mann for å ikke etterkomme pålegg fra patruljen på stedet.

Gatebil 2011 på Rudskogen avsluttes med frikjøring for gatebiler klokken 19.00 i kveld.

Trafikkuhell, promillekjøring og bråk

Også ellers i fylket har politiet hatt usedvanlig mye å gjøre i løpet av natten.

  • Like etter midnatt ble en 19 år gammel mann fra Porsgrunn tatt for promillekjøring på Borgenhaugen i Sarpsborg. Førerkortet ble rutinemessig beslaglagt.
  • En time senere ble også en mann tatt for promillekjøring i Moss sentrum. Der ble det imidlertid ikke «lappen» beslaglagt, fordi den 33 år gamle mannen som satt bak rattet ikke innehar førerkort.
  • I Askim ble det meldt om slåssing mellom to personer i natt. Da politiet kom til stedet var det rolig, men de to mennene i henholdsvis 20- og 30-årene ble bortvist fra sentrum frem til klokken 08.00
  • Klokken 03.01 ble to menn på 21 år pågrepet i Moss for ordensforstyrrelse. De to hadde vært i klammeri med hverandre.
  • Tre minutter senere ble en 39 år gammel mann pågrepet i Sarpsborg sentrum etter at han valgte å ikke etterkomme pålegg fra politiet.
  • Like før klokken var blitt halv fire ble nok en mann pågrepet for promillekjøring i Sarpsborg. Den 19 år gamle mannen hadde ikke førerkort.
  • Rett etter måtte politi, ambulanse og Viltnemda ta turen til Rv. 120 i Hobøl etter at en MC-fører hadde kollidert med en elg. Føreren ble fraktet til legevakt med smerter i hofta. Elgen er for øvrig død.
  • Klokken 04.13 måtte også ambulansen i aksjon da en 29 år gammel mann ble kjørt til sykehus etter å ha falt ned fra et rekkverk på brygga i Fredrikstad.
  • Like etter ble en 20 år gammel mann pågrepet på Torp for å ha vært i besittelse av mindre mengder hasj.
  • 05.07 fikk politiet melding om at en mann hadde forsvunnet fra en fest i Onsøy. Politiet satte i gang en omfattende leteaksjon, men mannen ble funnet i god behold like etter klokken 08.00.
  • Politiet måtte også bryte inn i en slåsskamp mellom to vogntogførere på Storebaug i Moss. En slovener og en polakk hadde sin helgehvil på stedet men sitter nå i drukkenskapsarresten etter ordensforstyrrelse. Begge de to var ruset.
  • Like før klokken 06.00 ble en 20 år gammel mann fra Oslo pågrepet etter å ha kjørt inn i midtdeleren på E6 i Rygge. Mannen mistet førerkortet og ble tatt med inn for blodprøvetaking etter mistanke om promillekjøring.
  • Foreløpig siste hendelse for dagen var nok en trafikkulykke på E6 i Rygge. Klokken 07.35 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt ut av veien ved Eika. Føreren mistenkes for å ha sovnet bak rattet, og politiet valgte å beslaglegge mannens førerkort og anmelde ham for forholdet.