Hopp til innhold

Fortsetter søket etter savnet mann

Den 43 år gamle mannen som falt over bord fra en seilbåt utenfor Hvaler i Østfold mandag ettermiddag, er fremdeles ikke funnet. Selve redningsaksjonen er avsluttet, men søket fortsetter med mini-ubåt.

RS Horn Flyer

Redningsskøyta Horn Flyer har en aktiv rolle i søket etter den savnede mannen.

Foto: Stefan Persson / SSR Strømstad

Mannen falt over bord fra en seilbåt utenfor Hvaler

Mannen falt over bord fra denne seilbåten mandag.

Foto: Vidar Tangerud / NRK
Leteaksjon på Hvaler

Mannskap fra Redningsskøyta Horn Flyer.

Foto: Vidar Tangerud/NRK
Svensk sjøredningstjeneste deltar i søket

Svensk sjøredningstjeneste deltok i søket på Hvaler.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Den 43 år gamle mannen som falt over bord fra en seilbåt utenfor Hvaler i Østfold, er fremdeles ikke funnet, tross intens innsats fra letemannskaper de siste dagene. Det er lite håp om å finne mannen i live.

Ulykken skjedde vest for Vesleøy og Akerøy, ved 14.30-tiden mandag ettermiddag. Det var to mann ombord i den omlag 30 fots store seilbåten da mannen falt over bord.

LES OGSÅ:

Selve redningsaksjonen er nå avsluttet, bekrefter både politiet og Hovedredningssentralen til NRK.no.

Søket etter mannen fortsetter imidlertid, og en mini-ubåt er nå satt inn i forsøket på å lokalisere den savnede.

– Lite håp

– Vi har avsluttet selve redningsaksjonen, men søket etter mannen fortsetter både på land og på sjøen. Politiet i Østfold leder dette søket, sa redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge tirsdag kveld.

De uttrykker likevel at håpet er lite for at mannen skal bli funnet i live.

Både dykkere og fly ble satt inn i letingen tirsdag, men søkene var resultatløse. Mannskap fra Røde Kors og poltiet lette da på Akerøya og i Viker på Vesterøy.

Omfattende leteaksjon

Det ble natt til tirsdag søkt på land og langs land, ved hjelp av Røde Kors-mannskaper og brannvesenets mannskaper. 15 til 20 personer var da ute og søkte etter den savnede mannen.

Søket fortsatte hele tirsdag. Det var ikke forhold for å dykke mandag kveld, men tirsdag var brannvesenets dykkere aktive i søket, ifølge Owe Frøland ved Hovedredningsentralen.

Et fly ble også satt inn i søket etter den 43 år gamle mannen.

Hadde ikke redningsvest

Ulykken skjedde vest for Vesleøy og Akerøy, ved 14.30-tiden mandag ettermiddag. Det var to mann ombord i den omlag 30 fots store seilbåten da mannen falt over bord.

Mandag ble det lett med seks båter i området. Det var også to fritidsbåter med i en periode, sa vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen på Sola mandag ettermiddag.

Det ble da lett på sjøen og på land langs strandlinjen i området sør for Utgårdskilen på Hvaler.

– Mannen som falt ut av båten hadde ikke på seg flytevest. Den andre mannen om bord i båten greide ikke å få ham opp av vannet igjen, sa redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sola.

LES OGSÅ:

Ved 15.30-tiden mandag trappet Hovedredningssentralen opp leteaksjonen.

– Vi har fått assistanse fra frivillige og fra svensk redningstjeneste. Hver tomme undersøkes. Alle viker og langs hele land søker vi nå både med vannskuter og båter, sa skipper Knut Hveding på redningsskøyta Horn Flyer mandag kveld.

Fire båter søkte i bredden

Mannskapene har lett i området sør for Utgårdskilen, vest for Vesleøy og Akerøy. Mandag ble det kjørt fire båter i bredden som søkte parallelt, ifølge Hveding.

Både norsk og svensk redningsskøyte, losbåten, en fiskebåt og Røde Kors båt fra Tjøme deltok i søket.

Video Leteakson sync

Intervju med innsatsleder Ole Skibstad.

Her har det blitt søkt:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.