Hopp til innhold

– Jeg vet alt om denne klubben

Fredrikstad har en stolt cuphistorie å se tilbake på med hele 11 NM-titler, men hva vet dagens spillere om tidligere meritter?

Video Før kvartfinalen: Molde FK

FFK før kvartfinalen

Hans-Erik Ramberg

Hans Erik Ramberg er en av få som kjenner godt til den stolte historien til FFK.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det var god stemning å spore på Fredrikstads treningsøkt på fredag. I morgen møter de serieleder Molde FK til kvartfinale i den norske cupen. En turnering de har vunnet hele 11 ganger – bare slått av Odd Grenland.

I flere tradisjonsrike klubber får spillerne en liten historieleksjon når de kommer til klubben. Men slik er det ikke i Fredrikstad, skal vi tro midtbanespiller Hans Erik Ramberg.

– Det er ingen som får noe historieforedrag når de kommer hit. Men vi kunne kanskje utarbeidet en håndbok, så de vet hva de kommer til, spør han.

– De kan ikke historien

Ramberg er kanskje den fremste veteranen på laget, og kjenner godt til klubbens historie. Han har forstått at han er en av få.

– Du vet at unggutta i dag de tenker på fotball, men de vet ikke så mye om historikken til Fredrikstad.

Se også: Legendarisk fotballkommentar

Hans Erik Ramberg er en av bare tre spillere som er igjen fra cupfinalen i 2006, da Fredrikstad vant 3–0 over Sandefjord. De andre er Tarik Elyounoussi og tomålsscorer Raio Piiroja.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Feiring av cupseieren 12.11.2006

Kun tre av dagens spillere var med på cupseieren i 2006. Her er en av dem, Tarik Elyounoussi, med pokalen etter triumfen.

Foto: Stephan Reis / NRK

Unggutta visste ikke

NRKs spørreundersøkelse på fredagens trening bekrefter det Ramberg sier. Unggutta i klubben er ikke fullstendig oppdatert på antallet NM-titler.

– Nå ble jeg tatt litt på senga her. Jeg får si åtte, svarer Mads Hansen.

– Jeg får si fem da, kontrer Martin Elvestad.

Lengst fra det riktige svaret var imidlertid kantspiller Amin Askar, som kanskje kan unnskyldes med sin fortid i Moss FK. En klubb som ikke har veldig mye til overs for sine rivaler i hvitt og rødt.

– Tre kanskje? Jeg tipper tre. Nei, jeg vet ikke.

Kapteinen tok ansvar

Da hjelper det kanskje at en av lagets utenlandske spillere, Celso Borges, har orden på hvor mange pokaler som har funnet veien inn i troféskapet på Fredrikstad stadion – eller i hvert fall later som at han har det.

– Er det 11?

Det er riktig.

– Jeg vet alt om denne klubben vet du, avslutter Borges lattermildt.

For de yngste kan kanskje denne innføringen i Fredrikstads cuphistorie være nyttig: