Hopp til innhold

Tre nye Faktor-konkurser

Nå har Faktor Næringseiendom, Planbo Eiendom og Planbo prosjekter havnet skifteretten.

Leif Petter Madsen

Petter Madsen er bostyrer i Faktor Eiendom. Her er han fotografert i forbindelse med Finance Credit-saken i 2003, hvor han også var bostyrer.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Bostyrer Petter Madsen bekrefter at det er tre nye konkursbo, og sier de største utfordringene er knyttet til Planbo prosjekter sine borettslagsleiligheter. De må overtas av andre boligbyggelag.

– De har en portefølje på rundt 150 borettslagsleiligheter som vi må få avklart hva vi skal gjøre med, sier Madsen.

Leilighetene det er snakk om ligger blant annet i Kongsberg, Fredrikstad, Sarpsborg og Trysil.

Problemfylte leiligheter

De siste ti årene har Planbo utviklet over 2000 boliger og fritidsboliger i Norge og Sverige. Selskapet har vært omstridt fordi det solgte leiligheter med lave innskudd og høy fellesgjeld.

Det er disse leilighetene som nå skaper problemer.

– Den porteføljen som ligger igjen i selskapet er naturlig nok de som ikke har vært så enkle å selge. Så det er absolutt en utfordring. Vi snakker med styrelederne for å få avklart blant annet fellesgjeldssituasjon og om det finnes interesse for overtakelse.

Arbeidet kan ta lang tid

En Planbo-konkurs har ingen stor innvirkning på driften i borettslag. Det sier Rolf Thore Hildebrandt som er styreleder i Lilletorvet Borettslag i Sarpsborg. De er nå i ferd med å inngå nye avtaler for å videreføre Planbos garantiordning.

– Vi føler oss trygge angående dette, for vi har en avtale med Planbo som utgår nå. Vi er i konkrete forhandlinger med Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag om at de tar over de tjenestene Planbo har gjort for oss tidligere, sier han.

Bostyrer Petter Madsen vet ikke når han kan være ferdig med arbeidet han er satt til å gjøre, men han sier at ting ikke blir avklart med det første.

– Siden vi sitter med de usolgte enhetene, hvor det har vært svært få salg i 2011, så kan dette ta veldig lang tid, sier han.

Les også: