Hopp til innhold

Eliteseriearena invadert av rotter

I Stjernehallen i Fredrikstad har firbente gnagere spist opp både drakter og beskyttelsesutstyr.

Rotter i Stjernehallen

I Stjernehallen spilles det til daglig eliteseriehockey. I hallen jobbes det nå med å utrydde rotter som har invadert hallen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det virker som de er veldig glad i brukt hockeyutstyr. De har gått til angrep på utstyr vi bruker når vi har turneringer og lignende for firmaer, forteller markedssjef Ørjan Løvdal.

Utstyret måtte kastes i søpla etter at dette ble oppdaget for to uker siden. Den siste tiden har dog problemet blitt mindre.

Hør Ørjan Løvdal fortelle om situasjonen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rotter har gnagd på hockeyhanske

Man ser tydelige tegn etter rottenes herjinger på denne hockeyhansken.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

OL-arena i 2022?

Ifølge Fredriksstad Blad som først skrev om saken, så har kommunen satt et skadedyrfirma på saken.

– Det var verst for en uke siden, men det har roet seg nå, sier Løvdal.

En periode var det så ille at de ansatte i klubben observerte rotter titt og ofte.

Fredrikstad er lansert som OL-by dersom Norge får tildelt de Olympiske leker i 2022. Byen er i så fall påtenkt som en av vertsbyene hvor det skal spilles ishockey. Dersom dette skjer, så må en ny arena reises, for den som eksisterer i dag er både for gammel og som nevnt – invadert av rotter.

Planene om et nytt anlegg er klare, men hvor realistisk det er vet ikke markedssjefen. Men han er klar på en ting:

– Det er snart på tide å få gjort noe. Slik jeg ser det, så er det skremmende at det ikke er mer enn en isflate i by som er så stor som Fredrikstad

Rottene var på visitt hos erkefienden først

Det er dog ikke bare Stjernen som har hatt besøk av gnagerne. I mars i fjor ble de oppdaget i Sparta Amfi.

Problemet den gang var at da kamper og treninger var over kom rottene for å meske seg med matrestene som lå igjen etter hockeyfansen. I tillegg ble de tiltrukket av varmen i ishallen.

Sarpsborg kommune hyret den gang inn skadedyrsbekjempere.

– Det er et problem. Det er jo ingen som vil ha skadedyr som rotter i bygget selvfølgelig, sa Tommy Fredh, teamansvarlig for park og idrett.

LES OGSÅ:

Rottene drar – Janolhs blir

Til tross for rotteinvasjoner både her og der er ikke alt mørkt i hockeyverden. Mens skadedyrene forhåpentligvis forlater skuta i Fredrikstad, forblir innleide Martin Janolhs i Stjernen ut sesongen. Det opplyses i en pressemelding i dag.

– Jeg har den siste uken ført en god dialog med Leksand og sportssjef Tommy Salo. jeg har nå fått beskjed om at de ønsker at Martin forsetter hos oss ut sesongen, forteller Stjernen-trener Magnus Sundquist.

Det ligger dog et forbehold om at spilleren kan han kalles tilbake til sin klubb ved skader.

– Det perfekt for oss at både Leksand og Martin ønsker dette, da Martin til tross for sin unge alder har gjort det veldig bra den tiden han har vært her.