Hopp til innhold

– Vi inngikk aldri en slik avtale

Tidligere styremedlem i Sport Invest GmbH hevder det aldri ble inngått kontrakt med Fredrikstad FK.

Faksimile fra Aftenposten

Faksimile av kontrakten fra Aftenposten.

Foto: NRK

Tirsdag kunne Aftenposten avsløre at Fredrikstad FK hadde inngått en million-avtale med selskapet Sport Invest GmbH (GmbH tilsvarer AS i Norge, red. anm.), vedrørende speider-oppdrag i Sverige.

De hadde også fått tak i en faktura som viste at FFK hadde overført én million kroner til firmaet.

Firmet ble kalt svensk av flere medier, fordi pengene ble sendt til en adresse i Stockholm, 25. mars 2008. På fakturaen står det at pengene er for «Scouting & assistans Svenska marknaden».

Les også:

Avviser avtale med Fredrikstad

Onsdag skrev Fredriksstad Blad at mye tyder på at den svenske adressen skyldes at et firma i Sveits har opprettet et underselskap i Sverige, knyttet til tjenester det er avtalt at Sport Invest GmbH angivelig skal gjøre for FFK.

Det avviser Adrian Bachmann, som var styremedlem i det sveitsiske selskapet fra april 2008 til mai 2009.

– Sport Invest GmbH inngikk aldri en slik avtale. Bortsett fra meg hadde ingen rettigheter til å signere, og vi utstedte aldri en slik faktura eller mottok noen beløp som er så store som det er snakk om, sier Bachmann til NRK.no.

Du ble medlem av styret etter at denne avtalen skal ha blitt inngått?

– Ja. Men hvis denne kontrakten hadde blitt gjennomført av dette selskapet, så skulle jeg ha fått dokumentasjon på det senere uansett.

– Utviklet aldri noen reell virksomhet

F-B skriver også at selskapet i følge et sveitsisk register slått konkurs den 05. mai 2010 og deretter slettet fra firmaregistrene. Dermed skal én million kroner ha forsvunnet i et sveitsisk konkursbo.

Heller ikke dette skal stemme ifølge Bachmann.

– For det første ble selskapet oppløst på grunn av mangel på ressurser, ikke på grunn av gjeld. For det andre er det snakk om mer beskjedne tall. Det stod bare et par hundre Franc på kontoen til Sport Invest, og firmaet hadde ikke noe gjeld overhodet.

– For meg var Sport Invest GmbH et prosjekt som aldri tok av, og som ble lagt ned fordi det ikke utviklet noen reell virksomhet etter ett år.

Politiet har tidligere uttalt at de skal undersøke fakturaen nærmere. Men politiadvokat Kåre Solvoll sier at de foreløpig ikke har funnet noe galt med avtalen.

– Vi ser på den, nettopp fordi den skal ha noen likheter med Piiroja-avtalen. Men det er ikke noen grunn til å si at det er noe straffbart i den saken nå, sier han.

Morten Huth som signerte avtalen på vegne av Fredrikstad FK skriver i en e-post til NRK.no at han ikke ønsker å uttale seg mer om saken.