Hopp til innhold

– Vi ønsker ikke å skade en god nabo

Norges Fotballforbund støtter Sarpsborg 08 i omstridt overgangssak. Men FFK vil ikke bli straffet.

Ole Strømsborg og Jan Rafn

Ole Strømsborg rakk å vinne det uoffisielle KM for junior, og Romjulscupen i sine to måneder i Sarpsborg 08. Her med styremedlem i FFK, Jan Rafn.

Foto: fredrikstadfk.no

Cato Haug

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Forbundet sier det vi var ganske trygge på innledningsvis, at det er vi som har fulgt regelverket, og at FFK har bommet, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug.

Overgangsreglementet til Norges Fotballforbund sier helt klart at klubben som eier en spiller, skal informeres skriftlig dersom en klubb ønsker kontakt med spilleren vedrørende en overgang. Uavhengig av spillerens status.

Tidligere i januar kontaktet Sarpsborg 08 fotballforbundet, og ba dem om å se på Ole Strømsborgs overgang til Fredrikstad.

Har ikke snakket med FFK

Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg

Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg.

Foto: Norges Fotballforbund

Sarpingene hevdet at FFK hadde tatt kontakt med spilleren, uten å informere klubben først. Nå har tilbakemeldingen kommet fra forbundet.

– Vi har svart på forespørselen fra Sarpsborg 08, og gitt dem en tilbakemelding om at dersom forklaringen deres stemmer, så har FFK brutt overgangsreglementet, sier juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg.

Auberg passer imidlertid på å si at ingen har blitt straffet i saken.

– Sarpsborg 08 har ikke levert noen formell klage, så tilbakemeldingen vår er kun basert på deres forklaring, vi har ikke fått Fredrikstad sin versjon av saken. Jeg har heller ikke fått noen signaler fra daglig leder om at de vil levere en formell klage.

Går ikke videre med saken

Cato Haug bekrefter overfor NRK.no at de ikke har noen planer om å levere en formell klage på overgangen.

– Fredrikstad hevdet at det var vi som hadde gjort feil, og gikk så langt som å si at vi burde be om unnskyldning. Nå har vi fått bekreftet at det var vi som hadde rett, og da velger vi å ikke gå videre med saken. Det viktigste for oss var å vise at det ikke skal være noen tvil om hvordan regelverket forvaltes.

Haug sier at klubben er fornøyd med tilbakemeldingen fra forbundet, og velger nå å legge saken død.

– Fredrikstad er en god nabo som vi skal samarbeide med, og vi ønsker ikke å skade dem på noen som helst måte. Jeg har hatt en god samtale med Joacim Jonsson i FFK i dag, og han beklager fremgangsmåten de har brukt, og uttalelsene han har hatt i media. Det styrker vårt ønske om å legge saken død.

FFK hevdet sin uskyld

Uttalelsene som Haug sikter til er blant annet intervjuet som Fredrikstads sportssjef Joacim Jonsson gjorde med NRK.no da overgangssaken ble kjent.

Jonsson uttalte blant annet at Tore Pedersen hadde kontaktet Sarpsborg 08, og gitt beskjed om at FFK ønsket å snakke med Ole Strømsborg.

– Dette burde ikke komme som noe sjokk på Sarpsborg, de visste klart og tydelig om dette i midten av forrige uke, sa han.