Hopp til innhold

Smuglermistenkt til kamp mot Tollvesenet

En smuglermistenkt mann tar kraftig til motmæle mot Tollvesenet. Nå ber han politiet om å sikre opptak fra overvåkningskameraene på Svinesund tollstasjon.

Mannen i 60-åra ble stanset av tollerne på Svinesund i går ettermiddag med 96 brett med øl, og 14 flasker likør.

Han er bosatt i Sverige, og forklarte at han hadde med drikkevarene til sin egen bursdagsfeiring i Norge. Hengeren han smuglet varene i, hadde han lånt av en kamerat i Moss.

Nå har han sammen med venner gått til politiet med saken, der det nå har blitt lagt til en såkalt egenmelding til rapporten. Mannen og hans venner har også bedt om at politiet skal sikre seg videodokumentasjon, for å hindre bevisforspillelse.

Kontorsjef ved Svinesund tollstasjon, Wenche Fredriksen sier til NRK.no at slik dokumentasjon ikke finnes.

– Nei, vi har ikke noen videodokumentasjon, men det finnes mange andre måter å kontrollere dette på. Bortsett fra det kan jeg ikke kommentere denne saken ytterligere.

Ord mot ord

Wenche Fredriksen

Kontorsjef ved Svinesund tollstasjon, Wenche Fredriksen.

Foto: Tollvesenet

Mannen ønsker å være anonym, men sier til NRK.no at han selv kjørte inn på rød sone, for å fortolle varene, og at han vinket til seg tollere for å få assistanse. Tollerne skal ha hatt en kontroll av lastebiler omtrent 30 meter fra der han stanset.

Han sier at åpnet bilen for å fortolle varene, men hevder at han ble fratatt bilnøklene sine, og en mobiltelefon.

Tollvesenet hevder på sin side at det var de som stanset den svenske mannen, og ikke omvendt.

– Det er ikke noe tvil om at han kjørte på rødt, men så vidt jeg vet så ble han stanset på vei ut av tollområdet, sier Fredriksen.

Ville endre rapporten

Den smuglermistenkte hevder videre at han ble satt i håndjern, før han ble avhørt av politiet senere på kvelden. Mannen forklarer også at han ble fraktet til Sarpsborg, der han ble satt i varetekt over natten.

Han ble senere tatt med til vakthavende i Tollvesenet fordi han ønsket at Tollvesenet skulle ta med hans versjon av saken.

– Vi har skrevet en tollrapport, som vi ikke endrer på. Jeg tror heller ikke at det har blitt levert til politiet enda. Hvis han ikke er enig i rapporten, så kan han levere sin versjon skriftlig, sier Fredriksen.

Les også: