Hopp til innhold

Forlanger gass-stopp hos Mills

Beboere i nærheten av Mills i Fredrikstad, som ble rammet av en stor eksplosjon i går, er vettskremte, og nå forlanger de tiltak.

Eksplosjon på Mills

Det var en svært eksplosjon som rammet Mills rundt kvart over fire mandag.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Tre personer er bekreftet skadet, og én er bekreftet omkommet etter en gasseksplosjon i Fredrikstad i går ettermiddag.

De tre boligblokkene i Bjørnen borettslag fikk store innvendige og utvendige skader i eksplosjonen. Blant annet ble en stuevegg flyttet to-tre centimeter.

– Må fjerne all gass

Ellers så er dører smadret, en rekke vinduer henger en kun en hengsel, og deler av taket løftet seg i eksplosjonen. Folk forteller at alt datt ned av bord og hyller.

– Mills må fjerne alt det som har med gass og gasstanker å gjøre. Alt må bort, sier borettslagsleder i Bjørnen borettslag, Laila Wehler.

Beboere er skremt

Beboerne i dette borettslaget ble hardt rammet av eksplosjonen.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Arbeidet med gasstank

Ifølge fabrikksjef ved Mills Hilde Fløkstad skal det ha vært en gassbil på området for å tømme en gasstank, og utføre service på tanken.

– Da gasstanken var tømt skjedde det noe som førte til eksplosjonen. Gasstanken som henger på veggen er like hel, sier hun.

– Det er ikke aktuelt å ha gass her lenger. For nå har vi sett hva som kan skje, sier Wehler.

– Vi vil sette foten ned i forhold til dette, slår hun fast.

Venter på politiet

Hun forteller at borettslagsstyret nå kommer til å skrive et brev til Mills, der de legger frem kravene.

Forsyningsdirektør Stian Kjellemyr Eilertsen i Mills sier at de først vil avvente hva etterforskningen viser før de eventuelt foretar seg noe.

– Nå er det faktisk sånn at det er uklart hva som har forårsaket eksplosjonen. Politiets etterforskning vil forhåpentligvis få klarhet i det. Når det foreligger, må vi vurdere hvilke tiltak vi kan gjøre og hva vi kan gjøre for å minimere sannsynligheten for at noe slikt skal skje igjen.